Back to top

El Port de Tarragona invertirà 175 milions d'euros en 4 anys

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha estat aquest matí el protagonista de l'Esmorzar Cambra, amb una ponència sobre les inversions de futur d'una de les infraestructures més potents de Catalunya. En aquest sentit, el president ha assegurat que el port invertirà un total de 175 milions d'euros durant els pròxims 4 anys.
El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, durant una ponència a la Cambra de Comerç de Reus

Invertir al Port de Tarragona per generar riquesa a la resta del territori. Aquest és l'objectiu sobre el qual treballa Josep Maria Cruset des que el passat novembre del 2018 es va ficar al capdavant d'una de les infraestructures més potents del territori català.

En aquest sentit, Cruset ha assegurat que el port invertirà un total de 175 milions d'euros durant els pròxims 4 anys. Una quantitat de diners que servirà, entre altres coses, per a la construcció d'una nova terminal de creuers, una zona d'activitats logístiques, o bé, una terminal intermodal a Guadalajara.

Malgrat que econòmicament el Port de Tarragona té autonomia pròpia, si parlem d'infraestructures, la cosa canvia. I és que depèn de la xarxa viària del territori per transportar la infinitat de mercaderies que surten del port cada dia. En aquest sentit, Cruset ha lamentat la manca d'infraestructures que té el territori, destacant així la importància del Corredor del Mediterrani.

Cruset a la Cambra de Comerç de Reus

Nou port sec de cereal

Més enllà del port sec de Guadalajara, Cruset ha avançat que s'està estudiant la construcció d'una altra estació intermodal. En aquest cas, exclusivament destinada al tràfic de cereal que a Tarragona mou 5,5 milions de tones l'any.

Paraules clau: