Back to top

El possible tancament d'una línia de l'escola Marinada posa en alerta a Cambrils

Encara queden mesos per l'inici del període de preinscripcions escolars, però a Cambrils ja s'ha posat la mirada al futur proper amb certa preocupació. El partit a l'oposició Assemblea de Cambrils ha denunciat que des del govern s'ha fet públic el nombre de places disponibles abans de poder fer la preinscripció. Una informació que des del govern es desmenteix, malgrat que no descarten que la ràtio obligui a que al curs 2019-2020 desaparegui aquesta línia.
Escola Marinada

La incertesa sobre la pèrdua d'una línia escolar torna a planejar damunt del col·legi Marinada de Cambrils. Malgrat que queden mesos per la preinscripció, l'Assemblea de Cambrils denuncia que el govern local no s'està implicant suficient per evitar aquesta situació i afegeix que aquest centre educatiu en qüestió porta tres anys en el punt de mira, tal com explica el portaveu del partit, Iván Sanz. 

Per tot plegat, iniciaran una roda de contactes amb les famílies del centre, per tal de buscar un recolzament social que eviti el tancament d'aquesta línea. Fins i tot, estarien disposats a negociar sobre la ràtio fins a 24 alumnes per aula. Consideren que tot és qüestió de voluntat política i incideixen en el fet que el conseller d'Ensenyament i el regidor local d'aquest departament pertanyen al mateix partit. 

Per la seva part, el consistori cambrilenc defensa que aquesta competència és del departament d'Ensenyament i apunta que per ara, el tancament de la línia és només una possibilitat que s'ha posat sobre la taula en una reunió feta al novembre. Assenyalen que la baixa natalitat aboca a aquesta situació a parvulari, però per contra, a secundària obligarà a obrir una nova línia, tot apunta que a l'Institut Cambrils.

Encara que res és segur de moment, es preveu que la preinscripció d'educació infantil, primària i secundària tindrà lloc entre el 29 de març i el 9 d'abril.

Notícies relacionades