Back to top

El PP i Ciutadans insten l'alcaldessa a retirar el decret de participació a l'1-O

Els populars asseguren que no participaran en una campanya que consideren il·legal i el partit taronja ha manifestat que no descarta dur a terme més accions per tal d'evitar la votació.
El regidor del PP, David Chatelain, juntament amb els regidors de Ciutadans, Patricia de Miguel i Imanol Rico, en una sessió plenària.

Els grups municipals del Partit Popular i de Ciutadans a l'Ajuntament de Cambrils han presentat escrits instant a l'alcaldessa del municipi, Camí Mendoza, a retirar el decret amb què ha assegurat la cessió d'espais pel referèndum de l'1 d'octubre. Segons expliquen els representants de totes dues formacions, els documents insisteixen en recordar-li a la batllessa les conseqüències legals que podrien derivar de la seva decisió. "Li estem dient a l'alcaldessa que això no està dins de la legalitat, que no té marc jurídic, segons la declaració d'il·legalitat del Tribunal Constitucional", ha reiterat la regidora de Ciutadans a l'Ajuntament de Cambrils, Patricia de Miguel.

A més, han reclamat a Mendoza que demani al secretari del consistori un informe jurídic sobre la legalitat del decret. "No dubtem del sentit que tindria aquest informe i entenem que seria positiu per a l'alcaldessa que se'l llegís una mica per entendre perfectament quines són les conseqüències jurídiques, penals i patrimonials que se'n podrien derivar d'aquesta situació", ha afirmat el portaveu del PP a Cambrils, David Chatelain.

D'altra banda, els populars asseguren que no participaran en una campanya que consideren il·legal i el partit taronja ha manifestat que no descarta dur a terme més accions per tal d'evitar la votació.