Back to top

Prades celebra la 28a Festa d'Inici de la Campanya de la Patata

La patata ha tornat a ser la protagonista de Prades. I és que aquest diumenge s'ha celebrat la 28a Festa de la Patata, amb la qual es dona el tret de sortida a l'inici de la campanya de la seva recol·lecció. Una festa amb la qual es pretén posar en valor aquest producte tan important per al territori, que compta amb la denominació d'Indicació Geogràfica Protegida.
Prades celebra la 28a Festa d'Inici de la Campanya de la Patata

Prades ha celebrat, un any més, la Festa d'Inici de la Campanya de la Patata. Un esdeveniment que se celebra al municipi des del 1990, posant en valor la qualitat especial d'aquest producte, el qual compta amb la denominació d'Indicació Geogràfica Protegida. I és que cal recordar que la Patata de Prades es conrea en un terreny i amb una climatologia que afavoreixen una qualitat i unes propietats específiques que la distingeixen de la resta.

La festa va començar amb el tradicional esmorzar a la Plaça Major de la vila, sent la patata un dels ingredients principals. Tanmateix, el públic va poder gaudir de la 24a exposició de productes amb denominació d'origen i mostra d'artesania. Tota una festa ambientada amb l'actuació de la xaranga Filbertons, que va culminar amb els esperats concursos de truita de patates i de guisats, on es premia la truita més bona, la més artística i la més grossa, així com el guisat més bo i més ben presentat. Justament, els guanyadors d'aquest últim ens revelen els ingredients estrella per elaborar un guisat d'allò més original.

La Festa de la Patata, on s'hi han consumit uns 350 quilos de patates, ha estat organitzada i patrocinada per l'Ajuntament de Prades, el Consell Regulador IGP Patates de Prades i la Cooperativa Agrícola Prades. Cal recordar que el segell de qualitat amb què compta aquesta patata té com a àmbit els municipis de Prades, La Febró, Capafonts i Arbolí, tots ells de la comarca del Baix Camp.

Notícies relacionades