Back to top

Prades dona la benvinguda a la Reina Margarida

Les II Jornades Reina Margarida de Prades arrenquen amb l'exhibició de recreació històrica a càrrec dels Abanderats de Tortosa. Un espectacle inaugural vistós que ha transportat els assistents a l'època medieval, com si es tractés de la rebuda de sa majestat.
II Jornades Reina Margarida

Prades es vesteix de gala per rebre la Reina Margarida. La Plaça Major, plena de ciutadans del poble i gent vinguda d'arreu del territori, ha presenciat l'exhibició dels Abanderats de Tortosa. Un espectacle de recreació històrica que ha inundat el poble de sorpresa, color i música. Les II Jornades Reina Margarida pretenen donar a conèixer la història més íntima i personal de la monarca i acostar-la, d'aquesta manera, a tots els públics.

El cicle de conferències, tot i el rigor acadèmic que requereix, disposa d'un to atractiu per a tots els públics, siguin o no experts en la matèria. Les II Jornades Reina Margarida finalitzen el divendres 9 d'agost. El mateix dia hi haurà la cloenda amb una taula rodona on es discutirà el procés de recerca i també un concert de música trobadoresca a l'església a dos quarts d'onze de la nit.

El conferenciant i membre del comitè supervisor, el Dr. Eduard Juncosa, professor d'història medieval de la Universitat Complutense de Madrid, ha destacat durant la primera xerrada que tota la informació sobre la Reina Margarida es planteja recollir en un llibre.