Back to top

Prades, ple a vesar de visitants aquest estiu

La localitat ja veu multiplicada per 10 la seva afluència de gent durant aquest període de l'any però enguany aquest augment s'ha vist encara més intensificat.

A diferència dels establiments de platja, els de muntanya han vist un augment de visitants durant els darrers mesos. Prades ha estat un clar exemple d'aquest increment. En un estiu normal, el municipi multiplica per deu l'afluència de gent en gran part pels veïns de segones residències però enguany l'augment de visitants s'ha intensificat. Ho han notat els establiments turístics, que han arribat al 100% d'ocupació durant aquest agost i l'oficina de turisme ha rebut més de 5.000 visites, un 43% més que l'any passat.

La cancel·lació de festes s'ha vist compensada amb un augment de les propostes a l'aire lliure

El municipi ha incrementat l'oferta de visites guiades i activitats a l'aire lliure com les dutes a terme al Parc Astronòmic on el 90% dels participants visitaven Prades expressament per fer astroturisme. Per contra, la vila vermella ha hagut de suspendre mols dels actes i esdeveniments multitudinaris com la Festa de la Patata, la Fira del Vi o el concurs de Gossos d'Atura, entre d'altres

Més visitants, més incivisme

Malgrat que en les hores punta la plaça del poble es veia massificada, des del municipi valoren aquest augment positivament. Tot i això, la vila vermella també ha viscut algunes accions incíviques fet que ha obligat a l'ajuntament a contractar seguretat privada.

Paraules clau:

Notícies relacionades