Back to top

Prades es prepara per a la Festa de la Farigola

El principal atractiu de la festa és el concurs de decoració de façanes amb ornaments florals.
Prades es prepara per a la Festa de la Farigola

Prades celebrarà la tradicional Festa de la Farigola el pròxim cap de setmana del 26 i 27 de maig. La festa, que té més de 40 anys d’història, celebra l’arribada de la primavera a Prades i el seu principal atractiu és el concurs de decoració de façanes amb ornaments florals. El poble, al estar situat gairebé a 1.000 metres d’altura, fins aquestes alçades de l’any no es pot considerar que el clima sigui primaveral. Tradicionalment per aquestes dates, un cop florida la farigola i coincidint amb la sembra de la patata a Prades, les dones acostumaven a reunir-se a la plaça major a preparar feixos de farigola per assecar. Als anys 70, a aquestes reunions de benvinguda a la primavera, començaren a afegir-se altres elements com decoració de façanes, catifes de flors, degustació de sopa de farigola amb mel i aplecs de sardanes i actuacions castelleres fins a arribar als nostres dies amb més de 40 edicions a l’esquena.

El municipi oferirà aquest any una gran varietat d'activitats dirigides a tots els públics on es barrejaran actes musicals, art i gastronomia. Durant tot el cap de setmana es podrà visitar el mercat artesanal i degustar la tisana de farigola amb mel i veure el concurs de decoració de façanes. El dissabte s’iniciaran les activitats amb jocs tradicionals d'onze a dues del migdia i de quatre a set de la tarda a la Plaça Major. A les 16.30 h podrem gaudir d’amenització musical als Jardins del Rector a càrrec de Gerard Marsal amb l’espectacle “Cançons al Jardí”. Posteriorment, a les 18.30 h, concert de la Coral Orfeó Artanenc i Prades Cor a l’Església de Santa Maria.

Diumenge a més del mercat artesanal i degustació de tisana de farigola amb mel es faran tallers per la mainada a la Plaça Major. A les 9 h serà el torn de l’art amb l’inici del IX Concurs de pintura ràpida i del III Concurs de pintura ràpida infantil. Els participants es situaran en diferents llocs del poble que escolleixin i els vianants podran gaudir del seu art. Seguidament, a les 10 h, esmorzar popular i a partir de les 11 h amenització musical itinerant per la Plaça Major fins al Castell a càrrec del quartet “Four Cats Dixie Street”. A les 13.30 h Actuació castellera dels Xiquets de Cambrils i els Torraires de Montblanc. Finalment a les 17.30h es lliuraran el premis del IX Concurs de pintura ràpida, del III Concurs de  pintura ràpida infantil i Concurs de guarniments de façanes i racons florits.

Les xarxes socials tornaran a fer acte de presencia aquest any amb el III Concurs d’Instagram en el qual es pot participar amb l’etiqueta #festafarigola2018. El guanyador s’emportarà un lot de productes alimentaris de Prades.

Més informació i bases dels concursos a www.prades.cat