Back to top

Prades reitera la patata com el seu producte estrella

El concurs de pelar Trumfos ha estat una de les novetats de la 29a Fira de la Patata així com la presència de la xef Carme Ruscalleda. L'esmorzar popular, el concurs de Truites i Guisats i la seva degustació han tingut una gran participació per part de vilatans i visitants.
29a edició de la Festa de la Patata de Prades

Com marca la tradició, Prades celebra sempre el diumenge després de l'11 de setembre l'inici de la campanya de recollida de la patata. Ho fa des de fa 29 edicions amb diverses activitats que s'emmarquen en una popular festa que reitera aquesta verdura com a element identitari de la vila. La Festa de la Patata d'enguany ha comptat amb diverses propostes per als seus visitants, algunes noves d'aquesta edició com el 1r Concurs de pelar Trumfos o el tast de cerveses. D'altres, cada any engloba una bona colla de participants com l'esmorzar popular o el concurs de Truites de Patates i guisats amb la posterior degustació per part dels visitants.

Un altre dels plats forts de la jornada d'aquest diumenge al certamen ha estat la figura de Carme Ruscalleda com a convidada especial. La xef de Sant Pol de Mar ha format part del jurat del concurs de truites i guisats i ha ofert una conferència als assistents sota el nom "La Patata a la cuina catalana". Els assistents han pogut conèixer què fa especial la patata de Prades. L'altitud on s'ubica la vila, el terreny i la climatologia són les claus per les quals els trumfos pradencs siguin dolços, de textura consistent i amb una lleugera olor de castanya.

Carme Ruscalleda a la 29a edició de la Festa de la Patata de Prades

La Festa de la Patata també ha comptat amb altres activitats per posar en valor els aliments de proximitat amb la 25a Exposició de Productes amb Denominació d'Origen i la Mostra d'Artesania, tot plegat amenitzat amb la música de la xaranga Buskant el To.

Notícies relacionades