Back to top

Prades s'inunda de rebuig cap a la LGTBIfòbia

El cas ha tingut molta volada els darrers dies arran d'una carta amenaçadora a una veí del municipi.

Ara fa uns dies, un veí de Prades rebia la tercera d'un seguit de cartes anònimes amb amenaces a la seva persona per la seva orientació sexual. Aquesta vegada va decidir denunciar el cas als mossos d'Esquadra i va difondre-ho tot plegat al seu perfil de les xarxes socials i a les de la Gal•la Rouge, el seu personatge Drag Queen. El cas ha tingut molta revolada, sobretot a Prades on la seva alcaldessa va denunciar els fets i es va fer una concentració com a mostra de suport però han estat diverses les institucions i entitats i moltes les persones que han fet ressò del cas a través de les xarxes.

De fet, l'Isaac creu que sortir de l'armari o crear un personatge drag queen en un poble petit com Prades pot cohibir més que fer-ho en una ciutat donat que la població està més envellida. Tot i això, explica que a Prades sempre se l'hi donat molt de suport i veu aquestes cartes com uns fets aïllats.

Des del col·lectiu H2O valoren molt positivament el recolzament social generat arran d'aquestes amenaces però reconeixen que encara existeixen actituds homòfobes que no es poden denunciar com aquest cas i que també s'han d'identificar com a violència discriminatòria.

Sigui com sigui, el ressò que tot plegat ha generat, és si més no, un motiu per reflexionar si la nostra societat està cada cop més conscienciada amb les actituds discriminatòries.

Paraules clau:

Notícies relacionades