Back to top

Prades s'omple de color amb la Festa de la Farigola

La Vila Vermella s'ha omplert de color i originalitat aquest cap de setmana amb la festa de la Farigola. Els carrers i les places de Prades s'han guarnit amb tot tipus de decoracions, en una celebració que té mes de 40 anys d'història. Més enllà de la tradició de guarnir les façanes, en destaca la degustació de tisana de farigola amb mel.
Prades s'omple de color amb la Festa de la Farigola.

Tradicionalment, un cop florida la farigola i coincidint amb la sembra de la patata, les dones de Prades acostumaven a reunir-se per preparar feixos de farigola per assecar, en aquestes dates. Temps després, van afegir-hi activitats com la de decorar les façanes per celebrar l'entrada a la primavera, i des d'aleshores ja fa més de 40 anys que la vila roja viu aquesta data assenyalada al calendari. La veïna Montserrat Borrull ha explicat que 'hem guarnit Prades després de dos mesos de feina, cada tarda anàvem a l'Ajuntament a fer els guarniments'.

Tot aquell que ha passat aquest cap de setmana per la vila florida ha pogut descobrir també la infusió o tisana de farigola, o la seva versió en salat, la sopa de farigola. Un bon remei per als constipats i les ferides. El veí Ramon Llort explica que per prepara una bona infusió de farigola 'primer s'ha d'anar a recollir la farigola, s'ha d'assecar i cal fer una caldera amb el suc de la farigola. Després només faltarà posar-hi la mel'.

Així, la veïna Mercè Domènech ha constatat que es tracta d'un remei 'excel·lent pels constipats i també per netejar ferides, tal com ho fa l'espernallac'. La festa ha comptat amb actuacions musicals i diverses activitats per a visitants i pradencs. Una tradició que vol continuar perdurant en el temps.