Back to top

Prades s'omple de música amb el XX Curs de Clarinet Joan Plaja

El certamen fa dues dècades quese celebra paral·lelament amb el Festival de Música Internacional de Prades, que enguany s'ha dut a terme amb menys aforament arran de la pandèmia de la covid-19.

Gili-Romaní Hot Jazz Cats ha amenitzat la nit d'aquest divendres en el marc del XXI Festival Internacional de Música de Prades. En aquesta edició, la vila vermella ha acollit 9 concerts des del 25 de juliol fins a l'1 d'agost passant per recitals de flauta, clarinet i piano. De fet, fa dues dècades que el certamen va acompanyat del Curs de Clarinet Joan Plaja, unes jornades molt esperades pel municipi que normalment acull una cinquantena d'alumnes però enguany s'ha vist reduït el seu aforament.

Vint anys acollint alumnes de clarinet

El curs de Clarinet Joan Plaja és l'únic certamen d'aquestes característiques a Catalunya dedicat al clarinet, on es treballa la millora de la tècnica de l'instrument, coneixement del repertori i treball de cambra i conjunts. L'organització i direcció tant del curs com del cicle de concerts va a càrrec de Francesc Navarro i Lluïsa Vinyes, professors del Conservatori Professional de Música de Manresa. Pel que fa els professors convidats, aquest any han estat Miquel Ramos i Carlos Pertegaz, reconeguts clarinetistes i pedagogs del país.

concert Gili-Romaní Hot Jazz Cats

Per celebrar els 20 anys del curs de Clarinet, el Centre Cívic de Prades ha acollit una exposició de fotografies de tots els alumnes i professors convidats durant aquestes dues dècades així com una trobada d'exalumnes.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades