Back to top

El Pregó i la primera Tronada enceten Sant Pere

La Festa Major de Reus arrenca aquest dilluns amb el tradicional Pregó i la primera Tronada. Isaac Sanromà serà el director d'orquestra que donarà el tret de sortida a cinc dies de rauxa i xerinol·la. Després del pregó, Cercavila del Masclet i concert de Festa Major a la Prioral de Sant Pere.
La primera tronada

La lectura del Pregó de la Festa Major, a càrrec d'Isaac Sanromà, expresident de la Cambra de Comerç, Industría i Navegació de Reus, i l'encesa de la primera Tronada donaran el tret de sortida oficial a la Festa Major de Sant Pere 2019. El pregó es llegirà com és tradicional el dia 24 de juny, a les 20:00 h, al Saló de Plens de l'Ajuntament. 

En finalitzar, es farà el lliurament del Tro de Festa 2019. Aquest és un acte interpretat amb llengua de signes catalana. De fet, hi haurà un espai a la Sala de premsa de l'Ajuntament per tal de poder-lo seguir. Durant el pregó es repartirà la postal de la Festa Major, la número 42, protagonitzada en aquesta ocasió per Les Completes. El Pregó de la Festa Major es podrà seguir per Canal Reus en directe. 

La Crida i la primera Tronada

Un cop acabi el pregó, el pregoner farà la Crida a la Festa des del balcó de l'Ajuntament, amb l'acompanyament musical dels Ministrers de Reus. Llavors s'encendrà la primera Tronada. Seguidament, des del Campanar, es farà el Toc General de Festa que anuncia l'inici de la Festa Major. 

En finalitzar la Tronada, el pregoner iniciarà la Cercavila del Masclet amb el primer tast des de la plaça del Mercadal. Novament, la cercavila agafa el caire de seguici amb la participació de diversos elements festius i diferents acompanyaments musicals, com Xim Xim Mig Grau i els Bandsonats. 

Finalment, a les 21:30 h, a la Prioral de Sant Pere, es farà el tradicional concrt de Festa Major de l'Orfeó Reusenc, que oferirà un repertori de diferents estils i autors. 

En directe a Canal Reus

directe canal reus festa major

Notícies relacionades