Back to top

Prendre el sol amb cura per prevenir el càncer de pell

El Casal de la Dona ha acollit durant el dia d'avui una jornada de prevenció del càncer de pell. La Fundació Agrupació ha organitzat revisions gratuïtes per a detectar possibles anomalies. Durant les sessions també s'han donat consells per evitar aquesta malaltia causada en la majoria dels casos, per l'exposició al sol.
consells per gaudir del sol i prevenir el càncer de pell

El de pell és actualment el tipus de càncer més comú entre la població. Els casos de melanoma s'han triplicat en els últims 10 anys i la prevenció és un factor clau donat que més del 80% dels casos de càncer de pell es podrien evitar. És per això que la Fundació Agrupació ha organitzat sessions de cribratge personalitzat amb una dermatòloga al Casal de la Dona, per tal de conscienciar i aconsellar sobre l'exposició de la pell al sol.

No està exposat al sol en les hores de màxima intensitat, cobrir-se amb roba de cotó i utilitzar crema solar de factor de protecció elevat són alguns dels consells que es donen en adults, tenint en compte que els infants i adolescents són encara més vulnerables a la radiació del sol. Per altra banda les sessions de raig UVA també poder ser perjudicials per a la pell així com la no utilització d'ulleres de sol homologades. Així i tot, és important estar pendent del nostre cos per si descobrim una lesió o piga nova en la pell que ens resulta sospitosa i visitar el dermatòleg si ho veiem convenient.

Aquesta iniciativa s'emmarca a altres que la capital del Baix Camp acull aquesta setmana amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Pell que se celebrarà el proper 13 de juny.