Back to top

Presenten una moció de censura al Club Nàutic de Cambrils

Un grup de socis, descontents amb la gestió actual, han presentat una moció de censura aquest dimarts al migdia.
nautic

El canvi de model de transparència del Club Nàutic de Cambrils no desperta simpaties per part d'una part dels socis de l'entitat. Aquest dimarts al migdia s'ha presentat una moció de censura en contra de la junta directiva que forma part del club.

Perquè una moció de censura en aquesta entitat tingui validesa, és necessari que compti amb el 15% de signatures de socis, el que es tradueix en una seixantena de suports inicials.

Davant d'aquestes acusacions, l'actual equip de govern de l'entitat defensa el seu model de transparència, que ha deixat en evidència una sèrie de desigualtats entre socis. Des del club, assenyalen a antics privilegiats com els autors d'aquesta moció. El president Ramon Vallverdú assegura que des de fa dos anys estan posant al dia totes les diferències entre socis, per igualar el tracte entre tots ells.

En aquests moments, els integrants de la junta comprovaran la validesa de les firmes d'aquesta moció, ja que només es poden considerar aptes aquells suports de socis del club. Cal que el 15% dels socis donin suport a la moció per a que s'iniciïn els tràmits administratius que es podrien allargar durant mesos. A la recta final caldria que dues terceres parts de la massa social de l'entitat, més de 260 persones, estigués d'acord amb la moció perquè aquesta tingués èxit. El Nàutic té aproximadament 400 socis.  

En una roda de premsa de caràcter urgent, l'actual junta de direcció ha lamentat que s'hagi arribat a aquesta situació. Consideren que existeixen altres mètodes per poder resoldre malentesos i evitar malmetre l'honorabilitat del club. A més, entre els membres que han presentat la moció s'hi troben dues persones que fins fa poques setmanes formaven part de la junta directiva actual. 

En aquest context, des del club es mostren preocupats pel fet que aquesta moció pugui paralitzar la tasca diària de l'entitat. A partir d'aquí, està previst que en un termini de deu dies es formi una mesa constituïda per dos membres de la junta directiva, dos representants dels socis que han presentat la moció i un membre de la federació de vela. Posteriorment, es passaria la moció a votació i aquesta necessitaria dues terceres parts dels vots per ser superada.

Segons Vallverdú, un dels darrers esculls que s'han viscut a l'entitat es va viure en la darrera assemblea ordinària. Celebrada el passat 11 de gener, s'hi va tractar la compra d'un travelift, una grua motoritzada que la Generalitat reclama a les instal·lacions nàutiques. En cas de no comptar amb aquesta maquinària, l'entitat es podria enfrontar a sancions o fins i tot, la pèrdua de la concessió. A tot plegat, a l'assemblea s'hi va viure una desavinença entre una part dels socis i la junta relacionada amb la mida d'aquesta màquina. Un malentès més que se suma a la situació viscuda en les darreres hores. 

Sobre aquesta assemblea, els promotors de la moció en parlen en un comunicat de premsa que han fet públic aquesta tarda. Afegeixen que van reclamar la dimissió del comodor i del president, sense èxit. També asseguren que la moció de censura presentada compta amb un centenar de firmes i que en cas de superar-la, proposarien una junta gestora dirigida per Ramon Marsal que s'ocuparia de l'activitat diària del club fins la convocatòria d'unes noves eleccions que es durien a terme en un període màxim de tres mesos.

La junta actual, encapçalada per Ramon Vallverdú, va accedir al càrrec ara fa dos anys, sent l'única candidatura que es va presentar a les eleccions que marquen els estatuts del club.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades