Back to top

El pressupost del govern redueix les inversions a la meitat

També es redueix el deute municipal. El govern ho qualifica d'exercici 'de rigor i contenció'. Es manté la partida per a l'Hospital a l'espera del consorci de la Generalitat. Pellicer els portarà a debat el proper dia 25.
Joaquim Enrech, regidor d'Hisenda, durant la presentació de l'expedient.

El govern municipal portarà els pressupostos al ple el proper 25 de gener. Fins llavors afirmen que els grups de l'oposició tenen la porta oberta per seure a negociar-hi esmenes per tal d'aglutinar més suports. Hores d'ara, l'expedient que hi presentarà l'equip de Pellicer redueix les inversions gairebé a la meitat de les previstes per al 2017 en un exercici, segons el regidor d'Hisenda, Joaquim Enrech, de rigor i contenció.

'El que s'acudeixi a aquestes operacions de crèdit per fer inversions, perquè s'han de fer, la ciutat s'ha de posar al dia; no treu que una de les nostres prioritats continuï sent la reducció de deute, venim d'una situació en què teníem un deute desbocat i hem de reconduir-ho, com entenem que ho estem fent'.

Mentre l'any passat, les inversions, van suposar més de 6 milions i mig d'euros, enguany es queden en 3,4 milions. També es preveu reduir l'endeutament, en aquest cas, en 16 milions respecte el 2017, fet que suposa una baixada de 6 punts. A banda, el govern preveu destinar 180.000 euros per als Jocs del Mediterrani, 175.000 per a la Ciutat de la Música 2018, 25.000 euros per a la candidatura de ciutat europea de l'esport 2019 i 116.000 per a l'estudi del nou contracte de la neteja viària i recollida de brossa. Els comptes preveuen, també, un pressupost de 156 milions d'euros per al Grup Salut, Hospital Sant Joan inclòs, almenys, fins que es constitueixi el consorci a través del qual l'ha de gestionar la Generalitat. L'expedient es presentarà al plenari del proper 25 de gener, tot i que, hores d'ara, sembla poc probable que cap grup de l'oposició hi doni suport.

'La nostra voluntat és presentar aquest expedient de pressupost eal ple del dia 25 per a la seva aprovació, a partir d'aquí veurem com es desenvolupa i, a tenor dels resultats que surtin del ple, veurem què decideix fer l'alcalde'. Si l'oposició no facilita els comptes municipals, els recursos del govern per donar-los llum verda es focalitzen en un en concret: una nova qüestió de confiança vinculada als pressupostos.