Back to top

El preu del lloguer puja un 10%

Trobar un pis econòmic de lloguer a Reus és molt difícil en aquests moments. En poc més d'un any els preus han pujat al voltant d'un 10% i els lloguers per sota dels 400 euros pràcticament han desaparegut. Seguir diàriament les actualitzacions de les aplicacions online, visitar sovint les immobiliàries i no deixar escapar oportunitats són algunes de les claus per trobar una bona oferta.
lloguer

La Maria i el David tenen 24 anys, fa mig any que van decidir fer un pas més en la seva relació i anar a viure junts. Però buscar un pis de lloguer assequible a la seva situació econòmica no ha estat fàcil. "Quan trobes un pis que s'adequa a les teves necessitats, cosa que no és fàcil, t'hi has de llençar de cap perquè si no el perdràs perquè ràpidament el llogarà un altre", explica la Maria Gené mentre afegeix que "hem comprovat que una bona opció és anar sovint a les immobiliàries. A vegades tenen pisos que els acaben d'entrar i que encara no han publicat a la web i tens la sort que te l'ensenyin o te'l lloguin a tu primer".

El David Espino remarca que una altra de les claus és "estar pendent de les aplicacions mòbils a cada hora i fins i tot tenir avisos programats". "Tot i així, trobar pisos barats és difícil, és a partir dels 500 o 600 euros quan n'hi ha molts", afegeix.

La realitat amb què han topat la Maria i el David no és aïllada. Si fa poc més d'un any es podien trobar pisos per 300 euros, avui llogar per sota dels 400 és pràcticament missió impossible. En aquest sentit l'assessor immobiliari, Dídac Rodríguez, afirma que "els preus han pujat al voltant d'un 8, un 10 o un 12% depenen de la zona i del tipus d'habitatge".

L'augment dels preus s'explica per una disminució de l'oferta. Amb la crisi econòmica els pisos es van deixar de vendre i molts propietaris d'immobles van optar per llogar. L'oferta va apujar i els preus van baixar però ara la tendència ha canviat. "Ara la demanda dels pisos de lloguer continua sent elevada i l'oferta ja no ho és tant, això vol dir que qui vol llogar ha d'acceptar preus més alts".

No tot són males notícies pels llogaters. Si ets constant en la recerca, pots acabar trobant una oferta que s'ajusti a les teves necessitats. "Nosaltres vam fixar-nos un pressupost de 400 euros al mes o de 450 euros en el cas que tingués algun al·licient com pàrquing, piscina o terrassa", diu Espino. Al final van tenir sort trobant un pis per 450 euros que inclou "pàrquing i piscina comunitària. A banda està molt a prop de Renfe, cosa que era important per nosaltres, i té mobles moderns. L'únic problema és que s'ha de pintar", conclou Gené.

A diferència del lloguer, els preus de compra encara estan baixos. De fet els experts asseguren que el 2018 és un bon any per comprar ja que els pisos han deixat de baixar i, tot apunta, que a partir d'ara començaran a incrementar-se de nou.