Back to top

Primàries Reus es presentarà en solitari el 26M

El President de la Generalitat, Quim Torra, reclama una llista unitària de les formacions independentistes a Barcelona. En el cas de Reus, aquesta possibilitat queda completament descartada. Algunes formacions reclamen punts comuns al programa per concórrer als comicis i afavorir un govern pro-república l'endemà del 26 de maig.
Primàries Reus es presentarà en solitari el 26M després del fracàs de la llista unitària

Quin paper ha de jugar Primàries a Reus si no hi ha d'haver llista unitària? Lluís Gibert, portaveu del moviment, reconeix que en un primer moment reclamaven aglutinar totes les forces independentistes en una sola llista però que, amb aquest escenari fora de joc, es plantegen concórrer als comicis "com una formació més". 

Tot i que existeix la possibilitat que la participació de quatre forces independentistes als comicis locals del maig disgregui el vot sobiranista, Primàries assegura que "d'aquesta manera donem opció a gent que potser no votaria als partits tradicionals a fer un vot per la República".

Precisament d'altres formacions independentistes, com Esquerra, opten per pactar "punts en comú al programa electoral". És el que respon la candidata republcana, Noemí Llauradó, en resposta a la interpel·lació de la CUP, que el passat dissabte els proposava asseure's abans de les eleccions per redactar un full de ruta conjunt "de cara a assaltar l'Ajuntament". 

"Pellicer és l'alcalde de l'1-O"

Tot i que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha reclamat unitat entre l'independentisme a Barcelona, aquest no és el cas del PDeCAT a Reus. Montserrat Vilella, regidora del partit a la capital del Baix Camp, assegura que "a Barcelona és simbòlicament important mantenir unitat", però en el cas de Reus destaca que "aquí ja tenim un alcalde republicà".