Back to top

Primer cop de pedal per convertir Reus en ciutat ciclable

ADRIÀ MORTE

Els usuaris de la bicicleta estan d’enhorabona perquè Reus ja està més a prop de tenir un pla director de la bicicleta. Després d’anys de treball, l’entitat Bicicamp, ha aconseguit que els partits del consistori es posin d’acord per tal de crear una comissió per elaborar aquest document. El pla director permetrà definir de manera clara quines actuacions a curt, mig i llarg termini s’implementaran a la ciutat per tal de facilitar la convivència de la bicicleta a la capital del Baix Camp.

Anar amb bicicleta a Reus no ha estat gens fàcil en aquests darrers 4 anys. Així ho diu Bicicamp, i prova d’això és aquest carril bici tallat al Barri Gaudí. És només un dels molts exemples que l’entitat assegura que hi ha a la ciutat. Considera que no s’ha avançat ni un centímetre en les facilitats per la mobilitat de la bicicleta, ens al contrari, s’han fet passos enrere.

Per aquest motiu, Bicicamp porta temps al darrere de la posada en marxa del pla director de la bicicleta tal i com es preveu en el pla de mobilitat urbana de la ciutat. Un document que ha de regular la convivència de la bicicleta dins el municipi. Ara però, l’entitat veu la llum del túnel i després de diverses reunions ha aconseguit que els partits del consistori es comprometin a treballar en l’elaboració del del pla director. De fet, l’entitat vol situar Reus en el mapa de les ciutats ciclables com Vitoria, Sevilla o Amsterdam.

En els propers dies alcaldia emetrà un decret per la constitució d’una taula de treball per a la redacció d’aquest document.

Entre les primeres actuacions Bicicamp proposa habilitar una xarxa de pàrquings de bicicleta a la xarxa soterrada d’aparcaments d’AMERSAM, recuperar la zona de convivència de circulació a les ravals zona 30 i enretirar senyals de prohibit d’alguns carrers.