Back to top

Primer EDhack de Reus: com volen els joves el futur de la ciutat?

La capital del Baix Camp ha acollit aquest cap de setmana el primer EDhack a la ciutat. Un laboratori social, educatiu i comunitari de transformació social, que busca generar un canvi a Reus.

La primera edició d’un EDhack a la ciutat ha plantejat, com a repte pels diferents equips de participants, com transformarien l’espai públic en un entorn d’oci, cultural i d’aprenentatge atractiu pels joves de la ciutat. I, entre d’altres, les diferents propostes han parlat d’inclusió, de sexualitat, de drogues i de xarxes de transport a Reus.

De la idea a l'execució

La dinàmica d’aquest laboratori social estableix una primera fase de coneixement i creació dels equips, juntament amb un primer enfocament del públic receptor de cada projecte. Una segona fase de desenvolupament i construcció de la idea. I, una última, de presentació de les propostes, per escollir-ne una que, finalment, el consistori i l’equip puguin fer efectiva a la ciutat. Tot i això, la resta de projectes no premiats serveixen a l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Reus per conèixer quines són les necessitats de la ciutadania més jove en l’actualitat.

genèrica edhack Reus

Tot i que aquesta és la primera edició d’una iniciativa d’aquestes característiques a Reus, l’objectiu és donar-hi continuïtat. I que, any rere any, es creïn trobades de col·laboració i intercanvi de sabers que puguin transformar idees en projectes que siguin beneficiosos per a la comunitat

Paraules clau:

Notícies relacionades