Back to top

El primer pla de polítiques LGTBI+ a Reus, a plenari

El pla recull per primer cop les propostes per combatre les discriminacions per motius d'orientació sexual i d'identitat de gènere.
El pla recull per primer cop les propostes per combatre les discriminacions per motius d'orientació sexual i d'identitat de gènere.

El primer Pla Municipal de Polítiques LGTBI+ de la història de Reus es sotmetrà a votació al plenari del proper dilluns. Ja s'ha enllestit la fase de redacció de l'esborrany, que recull per primer cop 88 accions concretes per combatre les actituds discriminatòries per raons d'orientació sexual o identitat de gènere. "Falten moltes coses per fer encara i hi ha molts aspectes de la seva realitat que encara ha de conèixer la societat. La nostra obligació és preparar la societat perquè no es produeixi aquest rebuig", explica la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència a l'Ajuntament de Reus, Montserrat Flores.

Així doncs, el consistori s'afegeix a la lluita que han impulsat molts col·lectius LGTBI+ durant aquests anys. Les polítiques que es preveu que s'implementin durant els propers quatre anys recauen en les línies de formació i creació de protocols per la prevenció i l'abordatge de la LGTBIfòbia. Fins ara l'Ajuntament de Reus disposava del Punt d'Atenció a la Diversitat Sexual, habilitat fa dos anys, però el pla és un pas més per l'abolició d'aquestes discriminacions. "L'Ajuntament ha anat recolzant els col·lectius durant les darreres dècades, però no n'hi ha prou en quedar-se passius", afegeix la regidora.

Segons l'Ajuntament, aquest pla s'ha fet des de la voluntat d'aprendre progressivament sobre aquest col·lectiu, i també pretén concentrar esforços per visibilitzar-lo en espais on encara no s'ha fet.  Podria ser el cas, per exemple, de fugir de l'única imatge familiar de mare, pare i fills que apareix a les campanyes de Nadal.

Paraules clau: