Back to top

El primer ple de 2019 a Cambrils posa la mirada en les eleccions del maig

Cambrils ha aprovat definitivament el darrer pressupost del mandat. Aquest divendres s'han debatut les al•legacions presentades pels diferents grups municipals, amb la particularitat que només les propostes del Partit Popular s'han acceptat de forma parcial. Un debat que algunes formacions han aprofitat per posar la mirada als propers comicis municipals.
ple

Els comptes per al 2019 a Cambrils ja són definitius. Després de presentar-los de forma inicial al desembre, aquest febrer s'han debatut les diverses al·legacions presentades per dos grups municipals, Partit Popular i Nou Moviment Ciutadà, i un sindicat, UGT. De tot plegat però, només les propostes dels populars s'han acceptat de forma parcial. Entre elles, s'hi troba l'estudi comercial del futur dels polígons, la millora de l'enllumenat nadalenc o bé la restauració de la via pública.  Aprofitant el seu torn de paraula, el portaveu David Chatelain ha afirmat que el grup popular es mostra satisfet que la majoria de les al·legacions presentades hagin estat estimades parcialment. A la vegada, ha afegit que és una petita mostra del reguitzell d'iniciatives que tenen pensades per al municipi, fent una referència concreta a la cita a les urnes del maig. 

Més enllà d'aquesta qüestió, el primer ple cambrilenc de l'any també ha servit per canviar la titularitat de l'hospital lleuger Antoni de Gimbernat, passant d'edifici de domini públic a bé patrimonial. Es tracta d'un dels punts que quedaven per complir del conveni signat el 2006. Un tema que ha encès la sala de plens, amb l'oposició reivindicant que el govern no doni per perdut el cobrament dels interessos de les obres d'aquest centre hospitalari. Malgrat el malentès envers aquest tema, l'equip de govern ha deixat clar que aquest canvi de titularitat no afectarà al cobrament dels interessos generats per la Generalitat.

D'altra banda, pel que fa a les mocions presentades per l'oposició, totes han estat rebutjades a excepció de dues, presentades per Assemblea de Cambrils en relació a demanar la suspensió de venda d'armes espanyoles al conflicte del Iemen i la d'Esquerra, relacionada amb els plans exteriors d'emergència de les centrals nuclears.

Notícies relacionades