Back to top

El primer Ramadà confinat de la història

Davant l’excepcionalitat del moment, hem parlat amb la comunitat reusenca i cambrilenca per saber com afronten el primer Ramadà confinat de la història.
ramadà

El mes sagrat per a la comunitat musulmana comença aquest divendres amb un dels majors reptes viscuts fins al moment: el confinament a causa de l’estat d’alarma.

Durant els dies de Ramadà, els musulmans practicants no poden ni menjar, ni beure ni tampoc fumar durant les hores de sol. Quan cau la nit, tradicionalment la mesquita es converteix en el punt de trobada dels fidels, que duen a terme una oració d’una hora aproximadament per trencar el dejú.

Oració a través de les xarxes

Ara, davant la impossibilitat de celebrar aquest acte de culte presencialment, s’obre la porta a altres possibilitats telemàtiques, encara que reconeixen que no seria igual. Fer l'oració diària a través de les xarxes socials de la mesquita As-Sunnah està sobre la taula. 

Una opció que de moment, a Cambrils, es descarta, ja que l’oració del Ramadà és única i compta amb unes característiques que costa conservar a través de la via telemàtica. La recomanació per part de l’imam Mohammed Ouadi és fer-ho a escala familiar. 

Els màxims representants de les dues comunitats més importants del Baix Camp recorden que el Ramadà és una època d’introspecció i de relació amb Déu, a la vegada que insten als fidels a passar-la el millor possible malgrat el confinament, tenint en compte que serà el Ramadà més diferent de la història. 

La polèmica del Vendrell

Davant la polèmica generada amb la crida a l’oració del Vendrell, els dos imams del Baix Camp posen sobre la taula un punt de vista a tenir en compte envers la situació generada. Des de Reus, Badaoui es mostra molt crític envers aquesta iniciativa, qüestionant a qui beneficia, especialment en el context social que es viu al Vendrell, ciutat en què Plataforma per Catalunya va aconseguir fins a 4 regidors al 2007. Ouadi afegeix un altra visió, considerant que acostar l'acte de la crida a l'oració al conjunt de la ciutadania és positiu, malgrat que assenyala que la comunitat vendrellenca hauria d'haver alertat que no es podia fer presencialment.

Solidaritat per fer front la covid-19

L'apunt solidari l'ha tingut la comunitat cambrilenca, que durant els darrers dies ha dut a terme una donació de mascaretes al CAP del municipi. En total, s'han entregat un total de 5.000 mascaretes per a professionals de la salut.  

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades