Primera victòria a casa amb remuntada inclosa

El Club de Futbol Reus Deportiu aconsegueix sumar els tres punts a casa després de 10 jornades (2-1). En un partit molt igualat, els roig-i-negres han remuntat un 0 a 1 gràcies a una diana de Catena al minut 50. Al 85, Juan Domínguez, ha marcat el definitiu 2 a 1 per fer embogir el Municipal. En els 94 partits dels reusencs a la Divisió de Plata, és el primer cop en la història que el Reus culmina una remuntada.
Imatge de l'encontre entre el CF Reus i el Rayo Majadahonda

FOTOGRAFIA: LaLiga123

Els aficionats han acudit a l'Estadi Municipal aquest diumenge disposats a veure com el Reus sumava la primera victòria a casa. Tres punts assequibles, tenint en compte que al Rayo Majadahonda no li estan anant bé les coses a domicili: els d'Iriondo només han sumat fora del Wanda Metropolitano 3 punts dels 12 possibles. Bartolo ha decidit en aquest encontre apostar pel 4-2-3-1, el mateix esquema que els madrilenys, sabent que els "majariegos" són "El rival amb un estil més semblant al Reus de tots els que ens hem enfrontat fins ara", així ho va explicar el tècnic en sala de premsa. Vaz, de moment, fora de la convocatòria. El portuguès començarà a entrenar amb l'equip dimarts vinent.

45 minuts sense ritme

El Reus ha iniciat l'encontre amb les idees molt clares. El marcador només indicava el minut dos de partit quan Bastos, per banda, ha cedit la pilota a Linares, que sol davant el porter, ha fallat el remat. Els roig-i-negres han impedit, en els primers minuts, la sortida de pilota del Rayo, però no han pogut evitar un xut molt alt de Galán després d'un servei de córner. El partit ha baixat revolucions i res feia intuir quin dels dos conjunts s'avançaria primer a l'electrònic. Al 18, després d'una passada llarga, Aitor Ruibal ha cedit la pilota a Aitor García que, sol dins l'àrea, no ha pogut rematar a boca de canó. Ho seguia intentant el Rayo de la mà de Garcia, altre cop, però el roig-i-blanc, ha enviat la pilota a córner.

Corria el minut 33, quan, després d'un servei de córner favorable al Reus, García s'ha batut amb Guerrero en una carrera per tot el camp, però el davanter madrileny no ha pogut definir. La pilota ha acabat a les mans de Badia sense massa perill. Dos minuts més tard, les cames de Morillas han impedit que Linares temptés la sort. Amb una mica més de ritme Reus i Rayo s'han alternat la possessió de la pilota. Ruibal, al 42 ha xutat molt desviat i un minut més tard, els de Xavi Bartolo han aconseguit posar una mica d'emoció al matx per partida doble: primer amb una rematada d'Adri Guerrero després d'una passada de Bastos, i després amb un cop de cap de Juan Domínguez. Amb el 0 a 0 però s'ha arribat al descans.

Premi local a la insistència

A la represa el Rayo ha avisat. Dos minuts després del xiulet del col·legiat, Zidane ha finalitzat un contracop, forçat, que ha obligat a Badia a estirar-se. I en la jugada següent, ha arribat el gol visitant. Aitor García ha liderat el contraatac roig-i-blanc, cedint-li la pilota a Aitor Ruibal, l’esfèrica s’ha estavellat contra el pal, però el mur roig-i-negre l’ha introduït accidentalment dins la xarxa (0-1). Poc ha durat l’alegria “majariega” perquè dos minuts més tard, el Reus ha posat les taules al marcador gràcies a Catena (1-1). Després d’un servei de córner de Gus Ledes, el defensa ha rematat de cap per batre Basilio i pujar, altre cop, el volum de l’Estadi Municipal. L’ha tornat a tenir el de Móstoles però la defensa madrilenya ha evitat l’acció de perill.

Disposats a avantatjar-se a l’electrònic, els dos conjunts han optat per l’agressivitat ofensiva sense crear, però, massa perill. Al minut 59 Varela ha protagonitzat un tir creuat que no ha trobat porteria i Linares s’ha quedat sol, fins en dues ocasions, disposat a culminar la gesta. Al 70, Bastos ha xutat molt desviat, sense inquietar a Basilio. La solidesa defensiva de tots dos conjunts feia que el marcador es mantingués immòbil, i les aproximacions es repartien. Fins al 85. Juan Domínguez ha brindat als roig-i-negres l’anhelada primera victòria a casa per fer esclatar l’Estadi Municipal (2-1), i Carbia encara podria haver ampliat l’avantatja però l’11 del Reus ha enviat l’esfèrica a córner.

Amb aquest resultat el Reus aconsegueix allunyar-se de la zona de descens i se situa 14è amb 12 punts. La setmana vinent els de Xavi Bartolo visitaran l'històric Riazor per veure's les cares amb el Deportivo de La Coruña. El matx s'iniciarà dissabte, 27 d'octubre, a les quatre de la tarda.