Back to top

Prioritat carrega contra el transvasament del riu Siurana

La candidatura a la UNESCO del Priorat ha carregat contra el transvasament del Riu Siurana. L'entitat coneguda com a Prioritat considera que el pantà de Siurana i, de retruc, el riu, estaria patint un espoli. Així ho han manifestat a través d'un comunicat enviat als mitjans. D'aquesta manera, s'afegeixen al posicionament de diverses entitat ecològiques del territori.
Prioritat carrega contra el transvasament del riu Siurana

La situació del pantà de Siurana ha tornat a escalfar l'ambient al territori. En aquesta ocasió ha estat l'entitat Prioritat, formada per col·lectius, entitats privades i institucions, que s'han unit per reclamar que el Priorat sigui reconegut com a Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO, qui s'ha posicionat. A través d'un comunicat enviat als mitjans, han criticar la gestió de l'aigua que s'està duent a terme a la conca del Siurana. De fet, han titllat que amb el transvasament de l'aigua del pantà del Siurana, aquest i, en conseqüència el riu, estaria patint un 'espoli'. Així mateix, han valorat que aquesta situació es dóna gràcies a una política de recursos hídrics 'arbitrària'. En aquest sentit, també asseguren que el transvasament de l'aigua no estaria permès per la directiva marc de l'aigua europea.

D'altra banda, també reclamen que l'Agència Catalana de l'Aigua estableixi un cabal ecològic per al riu Siurana. Un petició ja reiterada per diverses entitats ecològiques del territori, com GEPEC, o per formacions polítiques com al CUP. Prioritat ha assegurat que continuaran defensant totes aquelles actuacions de la societat civil que serveixin per reclamar solucions reals.

Paraules clau: