Back to top

Problemes en el subministrament de l'aigua a Montclar

L'escassetat d'aigua al pantà de Riudecanyes, al 16% de la seva capacitat, ha provocat estralls als veïns de la Urbanització Montclar. El subministrament d'aigua es realitza des de l'inici de les festes de Nadal amb camions cisterna.
Els veïns de la Urbanització Montclar reben el subministrament d'aigua amb camions cisterna

Alguns dels veïns de la urbanització Montclar han començat a aplicar les restriccions de l'Ajuntament de Riudecanyes com la prohibició d'omplir piscines, no netejar els cotxes o bé optimitzar el reg per tal d'evitar gastar aigua. Segons fonts consistorials, un dels punts de bombeig ha quedat per damunt de la làmina d'aigua.

Per la qual cosa, des de fa un parell de setmanes el subministrament de l'aigua es realitza a través de camions cisterna que omplen els dipòsits de la urbanització. Segons el veïnat sempre han tingut problemes amb la pressió de l'aigua però és la primera vegada que el subministrament es produeix amb camions cisterna.

"El dia 1 de gener ens varem quedar sense aigua, res de res. Després a vegades perd pressió però a casa meva a part d'això no tenim cap problema", ha explicat la Gabriela Barrios, una de les veïnes de Montclarqui ha afegit que "generalment ens quedem sense pressió durant el cap de setmana".

La problemàtica rau en la manca de pluges i, la conseqüent, sequera. Fet que ha provocat que l'embassament es trobi en una situació extrema. Actualment, el nivell de l'aigua se situa al 16% de la seva capacitat.