Back to top

El projecte que pretén dinamitzar el comerç del barri del Carme

Reus Promoció planificarà accions de promoció comercial al barri del Carme proposades pels propis comerciants, i que estan recollides en la diagnosi del comerç del barri elaborada a través d’un pla d’experienciació professional impulsat pel Mas Carandell. L’agència municipal treballa actualment en l’anàlisi de les propostes d’actuació de l’informe per valorar-ne la viabilitat de la seva implantació.
Mas Carandell

El pla d’experienciació professional de Mas Carandell ha tingut com a objectius fomentar el desenvolupament local d’aquest barri, professionalitzar el sector comercial i millorar-ne els llocs de treball.

El pla d’ocupació ha permès contractar dues tècniques que han realitzat una diagnosi exhaustiva del teixit comercial del barri i del seu perímetre, entre els mesos de gener i juliol.

Durant l’actuació, s’han visitat un total de 367 comerços. D’aquests, un 65% han col·laborat realitzant una entrevista de recollida d’informació sobre les problemàtiques i demandes del petit comerç i microcomerç; i sobre aspectes d’ocupació del sector, com els perfils professionals o la necessitat de formació professionalitzadora.

El regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio, explica que aquest treball de camp s’ha realitzat en col·laboració amb l’Agència de Promoció de Ciutat, donat que “la dinamització del comerç esdevé clau a l’hora de projectar una marca de municipi, i en el cas de Reus el comerç urbà és font de riquesa, genera molta activitat i és un dels sectors empresarials més representatius. I afegeix que concretament al Carme, l’àmbit comercial té, a més, un paper vertebrador que incentiva la vida i la cohesió dins el propi barri”.

Fruït d’aquesta diagnosi inicial, l’agència Reus Promoció es planteja ara la implementació d’algunes de les mesures proposades pel propi col·lectiu de comerciants. Per aquesta raó es preveu donar continuïtat al projecte amb nous plans d’experiènciació, en el disseny dels quals Mas Carandell ja treballa per implementar l’any vinent en cas d’aprovació.

Els plans d’experienciació professional són accions per millorar l’ocupabilitat de les persones. Reben subvenció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Projecte Treball als Barris i cofinançament del Ministerio de Empleo y Seguridad Social-Servicio Público de Empleo Estatal. Aquest concretament forma part del paquet d’actuacions que Mas Carandell desenvolupa al barri del Carme i que tenen per objectiu, entre d’altres, millorar les condicions socioeconòmiques de la zona i generar benestar i qualitat de vida de les persones que hi viuen i/o hi treballen.

A banda de l'experiència professional adquirida en els darrers mesos, l'equip tècnic del projecte ha participat en diverses jornades i formacions vinculades a la dinamització comercial i ha rebut un procés d’orientació laboral que ha començat a donar resultats amb la inserció laboral d’una de les treballadores a la finalització de l’estudi i la participació de l’altra en diferents processos de selecció de personal.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Notícies relacionades