Back to top

Un projecte per retornar els joves a l'ambit rural

La iniciativa Odisseu pretén incentivar el retorn de joves al medi rural a partir de la creació d’un programa que faciliti la seva inserció laboral i que promogui el compromís social dels joves amb el seu territori rural d’origen
Una imatge de la trobada informativa al Consell Comarcal del Priorat

Una vintena de persones han assistit a l’acte de presentació de la iniciativa Odisseu a la comarca del Priorat, que pretén incentivar i facilitar el retorn de joves al medi rural a partir de la creació d’un programa que faciliti la seva inserció laboral i que promogui el compromís social dels joves amb el seu territori rural d’origen. 

L’acte, celebrat a la seu del Consell, ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal del Priorat, Joan Carles García Vaqué; de la coordinadora territorials de la Direcció General De Joventut, Eva Ferran; del conseller comarcal de Joventut del Priorat, Roger Fernández, i de la coordinadora del programa Odisseu a la demarcació de Tarragona, Begoña García. 

En el decurs de l’acte, s’ha fet la presentació dels ajuts al Pràcticum Odisseu i s’ha presentat l’eina Retorna. Igualment, s’han exposat les experiències de tres joves que han escollit treballar i viure al Priorat i des del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya s’han detallat els “recursos per a empreses en la contractació” actualment existents. 

El Consell Comarcal del Priorat –com a integrant del Consorci de desenvolupament rural del Camp– col·labora amb el projecte Odisseu i, en aquest sentit, ja ha començat la difusió de la plataforma virtual Retorna, que pretén promocionar i fer visibles els joves (fins a 40 anys) que volen treballar a les comarques rurals. 

Alhora, serveix d’enllaç per a què les empreses que ofereixen llocs de treball en aquestes comarques trobin perfils professionals que encaixin amb les seves necessitats.

Amb el programa Odisseu es vol acompanyar i fer seguiment als i les joves interessats en conèixer millor les oportunitats que hi ha als entorns rurals per a desenvolupar-hi un projecte professional, siguin originaris d’aquestes zones rurals o d’altres. A través de diferents activitats, Odisseu acosta als i les joves a oportunitats laborals o se’ls convida a crear iniciatives emprenedores que, alhora, els permetin conèixer millor com es viu al món rural.