Back to top

El projecte 'Urbanart' es consolida a Reus

El projecte 'Urbanart' estrenat al maig ja s'ha consolidat i fa tres mesos que omple la ciutat d'exposicions artístiques. L'objectiu, promoure el coneixement, la creativitat i la innovació entre la ciutadania.
Un dels cartells del projecte penjat pels carrers de la ciutat

Com a Capital de la Cultura Catalana, Reus va estrenar a principis d'any diversos projectes per potenciar la creativitat dels seus ciutadans. Un d'ells, l'Urbanart, arriba ara a la seva plenitud. Al maig, l'Associació per la promoció de l'Art Contemporani Telax, va començar a omplir la ciutat d'escultures, pintures i fotografies. Tres mesos després, l'itinerari està assentat entre la ciutadania, que pot gaudir de 37 obres d'art al carrer.

L'objectiu del projecte és apropar l'art a la gent i que aquesta se n'adoni de la seva importància. Així ho explica Antoni Pinyol, un dels impulsors del projecte: "La importància que l'art arribi al carrer és fer que la gent s'ho cregui com una necessitat. No és una necessitat tan primària com el pa però l'art no hem d'oblidar que és l'aliment de l'esperit. I, per tant, hem de contribuir a fer-ho factible".


La proposta de l'Associació Telax reparteix les instal·lacions artístiques a partir de l'abecedari i diferents numeracions. D'aquesta manera, el recorregut repassa les intervencions artístiques començant pel carrer del Vidre i acabant a la placeta dels Argenters.
Per triar els llocs on col·locar les obres d'art, el projecte ha comptat amb la col·laboració d'Endesa, que els ha donat la possibilitat de pintar sobre els seus transformadors sempre que no es tapés el nom de la companyia.