Back to top

Prop de 300 persones trenquen el dejuni a l'iftar

Per tercer any consecutiu, la comunitat musulmana ha organitzat aquest sopar de germanor obert a tota la ciutadania.
Prop de 300 persones trenquen el dejuni a l'iftar

Harira, dàtils, chebakia i pastes dolces. Aquest és el menú que prop de 300 persones han compartit a l'Iftar públic organitzat per la comunitat musulmana. Una invitació oberta a tota la ciutadania per compartir el trencament del dejuni durant el Ramadà, i trencar també amb intoleràncies culturals. "Sempre hem dit que Reus és una ciutat multicultural i plural, i calia aquesta presència de la comunitat musulmana per donar a conèixer la religió", explica el portaveu de la mesquita As-sunnah de Reus, Mohamed Badaoui. "Crec que estem fent una bona feina, és el tercer any que ho organitzem i la idea és fer-ho cada any a un barri diferent", afegeix.

Pocs minuts després de les nou del vespre, l'imam de la mesquita cridava a l'oració, donant pas a l'inici de l'iftar. Mentre alguns dels convidats feien les primeres cullerades amb curiositat, d'altres ja s'han convertit en experts en iftars. És el cas de la Santi Sánchez, que ja va participar a l'iftar de l'any passat, o la Jordanus i l'Òscar, que tenen clar quins són els seus plats preferits.

A banda de compartir cultura, l'Iftar també ha servit per unir religions i compartir valors. "He vingut amb el Ramón per ensenyar-li què fem els musulmans. Vull ajudar a tots els cristians perquè siguin musulmans", explica l'Adam. "Venim de la parròquia del barri Gaudí, és el segon iftar que compartim amb els germans musulmans i estem molt contents de veure com experimenten una cosa tan bonica com el dejú", diu el Ramón Prades.

És el tercer any consecutiu que la comunitat musulmana organitza aquest iftar públic, i han pogut veure com la ciutadania s'ha anat obrint a poc a poc, passant de setanta comensals el primer any a prop de tres-cents aquest cop.