Back to top

Prop de 32 mil persones han visitat la Casa Navàs durant el 2019

El públic català ha estat qui més s’ha interessat en l’obra de Lluís Domènech i Montaner
noticies

La Casa Navàs tanca l’any 2019 amb un total de 31.719 visitants. Aquest ha estat el primer any en què l’emblema modernista ha treballat a ple rendiment obrint cada dia de la setmana durant tot l’any. Comparat amb l'any 2018, hi ha hagut un augment del 214,7%.

Amb 13.298 persones representen el 42% dels visitants de tot l’any. A aquestes dades, cal sumar-hi els 5.508 reusencs que també han fet la visita, això fa incrementar el percentatge un 17% més.

Després dels catalans, el públic internacional ha estat el que més presència ha tingut a la Casa Navàs. Amb 7.243 persones han representat el 23% dels visitants anuals.

Finalment, 5.699 visitants han vingut de l’Estat espanyol, això es tradueix en prop del 18% del total. La propietat de la Casa Navàs valora molt positivament aquests resultats i agraeix la confiança de tots aquells que han volgut descobrir aquesta joia del modernisme europeu. Els resultats han superat amb escreix les expectatives.

La procedència dels visitants

VERMUT

Analitzant quines són les ciutats catalanes que més presència han tingut en el còmput anual, Reus lidera el rànquing seguit, de molt a prop, per Barcelona amb 5.131 visitants.

El podi el completa Tarragona, Lleida, Sabadell i Girona, per aquest ordre. Pel que fa al públic internacional, França és, amb molta diferència (2.748 persones), el principal visitant estranger, seguit per Rússia (893 persones), Alemanya (613 persones) i el Regne Unit (446 persones).

Una vegada més, el País Valencià (1.397 persones) és la comunitat autònoma d’Espanya que més visitants ha portat a la Casa Navàs. De la Comunitat de Madrid han vingut 879 persones i del País Basc 694 persones.

Perfil majoritari dels visitants

El perfil de persones que han visitat la Casa Navàs durant aquest 2019 ha estat molt divers. Fent l’anàlisi de tots ells, es pot dir que amb 2.260 persones, la tipologia de gent que més ha visitat aquest edifici han estat reusencs amb entrada general (dels 15 als 64 anys).

Amb 2.127 persones, els segueixen els barcelonins majors de 65 anys i, a continuació, 1.898 persones procedents també de Barcelona però amb entrada general.

Finalment, amb 1.250 visitants, els francesos amb entrada general representen el quart lloc del perfil majoritari de visitants de la Casa Navàs. Les hores de visita més demandades són les de les 12 i la 1 del migdia.

Noves activitats a la Casa Navàs

Aquest estiu es van posar en marxa les «Visites Premium», que eren visites guiades amb tast de vi i vermut a la terrassa de la casa al vespre. I a la tardor, es van engegar dues propostes més: les «Nits Modernistes», que són visites amb concert modernista i sopar a la botiga, i les «Visites Vermut», que inclouen la visita guiada amb tast de vermut al migdia a la terrassa.

Esdeveniments privats

Un altre dels punts destacats d’aquest 2019 han estat les activitats d’iniciativa privada. N’hi hagut de molt diverses, com la presentació als restauradors de la «Ganxet Pintxo» organitzada per Estrella Damm, la presentació del rellotge Omega de la Joieria Solanes o el sopar del 50è aniversari de l’Associació de Misericòrdies de Reus.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades