Back to top

Prop de 700 estudiants s'examinen de les PAU a Reus

Enguany un 10% més d'estudiants realitzaran aquestes proves a la província de Tarragona amb l'objectiu de demostrar tots els coneixements adquirits durant el batxillerat i decidir sobre el seu futur universitari.
Prop de 700 estudiants s'examinen de les PAU a Reus

El Campus Bellisens ha acollit avui més afluència de gent que un dia normal. El primer dia de les Proves d'Accés a la Universitat ha començat i la Facultat d'economia, Institut Baix Camp i l'I.E.S Gabriel Ferreter són els tres centres reusencs on prop de 700 aspirants a universitaris s'hi examinaran. En comparació amb altres anys, enguany hi ha un augment del 10% d'alumnes que realitzaran aquestes proves a la província de Tarragona. Arran d'aquest augment s'ha obert la facultat de Turisme de Vila-seca per evitar una congestió d'estudiants als centres de Reus, un fet que en altres anys ja havia succeït.

Antoni García és coordinador de les Proves d'Accés de la URV i explica que "teníem els centres de Reus molt col·lapsats, i per descongestionar-ho una mica hem obert un nou tribunal a la Facultat de Turisme de Vila-seca on s'examinen els alumnes d'aquest municipi i els de Salou".

Aquestes proves serveixen per fer una selecció dels alumnes segons de les carreres que volen cursar. Són uns exàmens del temari que els estudiants han impartit durant el batxillerat, és per això que més d'un 90% dels que es presenten a la selectivitat, l'aproven.

García afegeix que "hem de tenir en compte que aquestes proves correspon al nivell de segon de Batxiller. Aquestes proves serveixes per ordenar als alumnes i perquè ells triïn carrera però no són més difícils al que han fet fa quinze dies. No hi ha motiu per tenir por a les PAU".

Els alumnes fa setmanes que es preparen les proves entre nervis i pressió, un esforç que finalitzarà aquest dijous.