Back to top

Prop de 75.000 persones visiten un Trapezi més internacional

Durant quatre dies la capital del Baix Camp ha acollit la 22a edició del Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya. Trenta-dues companyies, nou de les quals vingudes de diversos països europeus, han ofert un centenar de representacions als 75.000 visitants atrets per la Fira. La pluja, però, ha obligat a cancel·lar i reubicar diverses funcions.
malabars

Emoció, diversió i espectacle, és el que s'ha pogut viure aquests dies a Reus. I és que la disciplina del circ s'ha apoderat de carrers, places i teatres de la ciutat. Tot i l'aposta per la diversitat, amb espectacles de diferents formats, des de l'organització s'afirma que enguany s'han potenciat les produccions d'interior i de petit format. I el cert és que l'ocupació en sales ha arribat al 95%. Segons el director artístic del Trapezi, Leandro Mendoza, "estem intentant treballar més espais interiors, perquè com he dit més d'un cop, hi ha més produccions d'interior, el circ s'està transformant també a projectes o a propostes més intimistes".

Un dels plats forts del Trapezi ha estat "L'Homme Cirque", de David Dimitri, que ha deixat impactats als espectadors. Així ho ha viscut des del públic la Marta Raspall: "la veritat és que ha sigut molt impressionant, perquè aquest home s'ho fa tot, i la veritat és que hem patit una mica, la canalla que hi havia aquí al costat estava com: oh, no, no pot ser!".

També han destacat el muntatge "Sol Bémol", d'Irque&Fien, el cabaret inaugural, o l'espectacle dels Brunette Bros "The Greatest and 2nd Smallest Circus in the World", entre d'altres. I la veritat és que l'opinió dels visitants ha estat molt positiva.

La pluja de dissabte al vespre, però, ha obligat a cancel·lar 4 espectacles i a reubicar-ne 5 més. Enguany el pressupost de la Fira ha crescut en 55.000 euros, arribant als 430.000. Segons la regidora de Cultura, Montse Caelles, Reus ha fet una clara aposta pels festivals, és una bona inversió de ciutat perquè ens suposa un impacte econòmic evident, i una projecció al territori i al país que ens reforça".

Malgrat l'èxit, el Trapezi tanca amb algunes assignatures pendents, com la de fer una coproducció de gran format per l'acte inaugural, o la de impulsar iniciatives per tal que el circ estigui present tot l'any i no només durant la Fira.

Notícies relacionades