Back to top

Prop de mig miler de persones es manifesten per l'Hospital

Els treballadors exigeixen que no hi hagi cap acomiadament ni tancament de serveis per fer front al dèficit del centre hospitalari. Les negociacions per renovar el conveni col·lectiu pengen d'un fil perquè la plantilla està totalment en desacord amb les propostes per part de la direcció.
Prop de mig miler es manifesten per l'hospital Sant Joan de Reus

"L'hospital és del poble". Aquest és el clam de la manifestació dels treballadors de l'Hospital Sant Joan. Gairebé unes cinc-centes persones s'han concentrat a les portes de l'antic Hospital i han desfilat pels carrers del centre de la ciutat aquesta tarda entre escridassades en contra del conseller de Salut Toni Comín i de l'alcalde Carles Pellicer i consignes per denunciar les retallades patides en la sanitat reusenca.

"Ens sentim una mica cansats pel fet que les retallades continuen i no hi veiem el seu final", ha reblat l'Adoración Balmaseda infermera de l'Hospital Sant Joan. "Estem encara més enfadats perquè no només ens afecta als treballadors sinó a la població en general", ha afegit aquesta treballadora. Precisament, entre els manifestants també han mostrat el rebuig. El Sergi Martín, usuari del centre hospitalari ha explicat que s'ha unit a la manifestació perquè considera que "hem d'aturar el desmantellament de la sanitat". En el seu cas ha afirmat haver patit aquesta precarització de la sanitat i ho ha exemplificat assegurant que "els treballadors van amb molta pressa i veus que falten certs medicaments que els han d'anar a buscar més a lluny i tot això genera problemes entre ells perquè s'han d'afrontar a situacions desagradables", ha clos el manifestant.

El comitè d'empresa ha alertat que damunt de la taula planeja la supressió d'una quinzena de llocs de treball, l'eliminació de serveis i el tancament de llits. Tot això, en un context de negociació per renovar el conveni col·lectiu, les negociacions del qual es troben estancades. La presidenta del comitè d'empresa del centre hospitalari, Alícia Martín, ha mostrat el desacord cap a les tres condicions proposades per l'empresa per renovar-lo. Martin ha detallat que es tracta "d'una clàusula als complements de productivitat la qual estaria condicionada a l'equilibri pressupostari, un cosa que seria inviable. També volen treure el complement d'antiguitat i apropar-lo al del SISCAT, el qual es tres vegades inferior al nostre" i per altra eliminar " una de les dos mensualitats de jubilació", un complement que només s'atorgaria als que hagin treballat més de 25 anys.

Per tot plegat, Martín ha asseverat que "tots aquests condicionants no s'entenen i sembla que - la direcció- estigui jugant a allargar els temps". Un compte enrere que culmina el 30 de juny quan s'esgota el termini per renovar el conveni prorrogat des del passat desembre. Ara per ara, els treballadors tenen previstes més mobilitzacions però descarten una vaga perquè segons diuen les ràtios de mínims no ho permetrien.