Back to top

El PSC demana que es perdoni la taxa d'ocupació de via pública i recollida de la brossa durant mig any

El grup municipal considera que l’exempció de 3 mesos anunciada pel govern és del tot insuficient per minimitzar els efectes de les restriccions.

El grup municipal del PSC considera que l’exempció fiscal de només tres mesos pel que fa al pagament de la taxa d’ocupació i de recollida de brossa comercial anunciada pel govern municipal és del tot insuficient. I proposa allargar-la durant 6 mesos, de gener a juny. La proposta ha estat registrada per tal que sigui debatuda a la propera Comissió Informativa de Serveis Generals, prèvia al Ple del mes de febrer, on el govern preveu l’aprovació de mesures fiscals en el marc del Pa de reactivació Econòmica i Social.

Cal recordar que el govern ha anunciat una moratòria de 6 mesos en el pagament d’aquesta impostos i una exempció de 3 mesos. El que proposa el PSC és convertir la moratòria proposada pel govern en exempció. El portaveu socialista Andreu Martín assegura que cal protegir sectors forçament castigats per les restriccions que ha provocat la pandèmia, com són el comerç, la indústria, establiments de restauració, gimnasos, marxants, entre d’altres i per això, la nostra proposta és apostar per l’exempció de les dues taxes durant 6 mesos, “un termini que pot generar més satisfacció entre els sectors afectats, tenint en compte el gran sacrifici que se’ls està demanant des de l’inici de la pandèmia, que aviat complirà un any”.

Martín reconeix que “és evident que no se’ls poden compensar totes les pèrdues que ha suposat el tancament d’establiments i restriccions d’horaris, però des de l’administració cal activar tots els mecanismes de protecció possibles per a aquests col·lectius, per tal de minimitzar els efectes negatius de la pandèmia i ajudar-los a la seva reactivació econòmica”. Aliança entre administracions El PSC és conscient que aquests col·lectius han d’afrontar altres despeses, a més de la taxa d’ocupació i escombraries, i per això cal establir altres ajuts no només des de l’àmbit municipal sinó en col·laboració amb les administracions superiors com la Diputació i la Generalitat, per tal de disposar de recursos suficients que permetin afrontar les conseqüències econòmiques que estan patint.

Paraules clau:

Notícies relacionades