Back to top

El PSC proposa un decàleg de mesures a l'Ajuntament de Reus

Els socialistes fan arribar al govern deu mesures de l'àmbit econòmic i social per pal·liar els efectes de la crisi sobre els col·lectius més vulnerables.
psc reus

Els socialistes de Reus se sumen a la CUP i llencen, constructivament, diverses propostes al govern municipal.

El PSC fa 10 propostes per pal·liar els efectes sobre l'economia local i els col·lectius més vulnerables. Algunes d'elles ja les ha recollit el nou paquet de mesures adoptades per Carles Pellicer, però d'altres no. 

En l'àmbit econòmic, el PSC proposa aturar el cobrament de tots els impostos i taxes fins l'1 de juny. A més, flexibilitzar els períodes de pagament, una mesura que el govern ha anunciat aquest dimarts al migdia. Els socialistes, però també proposen incrementar els canals d'ajuts a les Pimes i als autònoms i suspendre el pagament del lloguer a empreses que utilitzen instal·lacions a Redessa

La resta de mesures econòmiques que proposen, anul·lar taxes d'escombraries i terrasses i donar prioritat al pagament de les empreses proveïdores de l'Ajuntament ja s'han plantejat, també, per part del govern. 

Mesures socials

En l'àmbit social, els socialsites demanen que es vetlli perquè les mesures adoptades per garantir un àpat al dia i tots els serveis necessaris de col·lectius vulnerables arribin mentre duri l'estat d'alarma a tothom qui ho necessiti. Demanen també establir un sistema de localització i ajut a persones grans que viuen soles i estudiar la viabilitat d'emprendre iniciatives per fer viable ajuts al lloguer d'habitartges. Per acabar, demanen també ampliar els mitjans per garantir que es pugui mediar entre els empreses subministradores de llum, gas i aigua per flexibilitzar el pagament de les factures a aquelles persones que no hi puguin fer front. 

megabanner

Paraules clau:

Notícies relacionades