Back to top

El PSC proposa a Pellicer 50 mesures socials i econòmiques

Aquesta setmana ha tingut lloc la segona reunió entre el govern i l'oposoció. Els socialistes han volgut aprofitar la trobada per fer arribar un paquet de propostes per a la reconstrucció de la ciutat després de la COVID-19.
andreu martin

El portaveu del PSC, Andreu Martín, ha lliurat al govern el paquet de 50 mesures, en el marc de la reunió d'aquest divendres amb grups polítics i agents econòmics i socials de la ciutat, que han valorat les propostes per definir l'estratègia municipal per a la reactivació. 

Martín ha remarcat la voluntat socialistes de col·laborar en la gestió de la crisi que ha provocat la Covid-19 “de forma solidària en benefici de les persones” i assegura que les mesures recollides en el document presentat són “realistes i viables i donen resposta al conjunt de la ciutadania en un futur immediat en tots els àmbits”.

Les mesures que proposa el PSC pretenen redefinir el model social i econòmic a partir de la consecució de la igualtat d’oportunitats en un medi saludable i segur; enfortir l’estat del benestar, augmentat la despesa per protegir els col·lectius més vulnerables; i millorar el funcionament de l’administració i la seva relació amb la ciutadania a fi de guanyar flexibilitat, autonomia i capacitat d’adaptació als nous temps.

Les propostes estan organitzades en dos eixos principals: el social i l’econòmic. En l’àmbit social, es proposen mesures en habitatge, salut, urbanisme, infància, gent gran, com ara garantir la suficiència alimentària equilibrada a tota la població vulnerable; negociar amb la Sareb la sessió d’habitatges per destinar-lo a famílies en situació d’emergència habitacional; oferir a la població protocols detallats i orientacions de què cal fer en les diferents fases de desescalada, potenciant l’àrea de Salut Pública municipal; oferir als nenes i nenes recursos per minimitzar la bretxa tecnològica, o dissenyar un canvi de model que permeti actualitzar els serveis per atendre l’envelliment de la població i adaptar-lo a les noves necessitats.

En l’àmbit econòmic, el document recull propostes com la d’aturar el cobrament dels impostos i taxes fins a l’1 de setembre a les persones que han vist reduïts els seus ingressos a partit del 14 de març; flexibilitzar el pagament dels tributs; i altres mesures destinades a fomentar l’emprenedoria, l’ocupació, reforçar polítiques de recerca i innovació; promocionar el comerç, la restauració i el turisme i protegir del sector cultural.

El turisme, sector clau

Una de les propostes més novedoses fa referència al turisme, que cal reactivar com més aviat millor en tant que és un element clau de la dinamització econòmica. Es tracta de promoure la regió constituïda per la província de Tarragona amb les marques turístiques de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre com a zona verda i que vol facilitar l’activitat turística immediata permetent la mobilitat de la població entre zones de baixa incidència de la COVID-19.

Pacte de ciutat, oportunitat perduda

Martín assegura que el grup socialista manté la mà estesa al govern en aquests moments de crisi però que reclama tenir més participació en aquest procés de reconstrucció de la ciutat. Recorda que el PSC va presentar una moció al Ple del passat 5 de maig proposant un pacte de ciutat de tots els grups amb representació a l’Ajuntament i lamenta que el govern hi votés en contra. Insisteix que “només des de la unitat política, des del treball conjunt i permanent podrem elaborar un bon full de ruta de cara als propers anys” tal com fan altres ajuntaments.

Necessitarem molt de temps i molta dedicació perquè l’àmbit de repercussió del que haurem de gestionar és molt gran”. “El govern dóna l’esquena a la nostra proposta de col·laboració i de solidaritat. Estem molt preocupats i decebuts. És una oportunitat perduda”, ha conclòs

canalreus a telegram

Paraules clau:

PSC

Notícies relacionades