Back to top

El PSC reclama la reobertura del consultori del Barri Gaudí

El grup municipal s'ha concentrat aquest divendres davant de l’equipament per defensar l’atenció primària i denunciar les retallades de la Generalitat en matèria de salut.

Els regidors i regidores del grup municipal del PSC, acompanyats d’altres membres de l’executiva local, s’han concentrat aquesta tarda davant del consultori del barri Gaudí per reclamar l’obertura de l’equipament. L’acte s’emmarca dins la campanya que el PSC està realitzant arreu de Catalunya en favor de l’atenció primària i per denunciar les retallades del govern de la Generalitat.

El portaveu Andreu Martín ha recordat que al Ple del mes d’abril el grup municipal ja va presentar una moció per reforçar l’atenció primària a la ciutat i un dels acords era la reobertura del consultori. El govern de JuntsxReus, ERC i Ara Reus hi van votar en contra.

El PSC considera del tot necessària la reobertura del consultori del barri Gaudí, sense activitat des del mes de març i “fins a nou avís” ja que els pacients han de dirigir-se al CAP Llibertat o, en cas de requerir el servei amb urgència o fora de l’horari, s’han de dirigir al CAP Sant Pere. “Es tracta d’un servei important pels veïns i veïnes del barri, sobretot per als col·lectius més vulnerables, com ara la gent gran i aquells veïns i veïnes que tenen més dificultats per realitzar desplaçaments”.

Per això, insta a l’Institut Català de la Salut a garantir la continuïtat del consultori del Barri Gaudí i a reprendre la seva activitat en el mínim temps possible, amb totes les garanties perquè s’hi pugui realitzar la seva activitat habitual amb les màximes condicions de seguretat.

Pel grup socialista, la covid-19 evidencia el millor i el pitjor del sistema sanitari. “El millor, les i els seus professionals, homes i dones que ha lluitat i estan lluitant a primera línia, la seva implicació i la seva dedicació. El pitjor és el desmantellament del sistema sanitari, que està portant a la pràctica el govern de la Generalitat de Catalunya amb l’excusa de la covid-19, especialment en l’atenció primària”, assegura el portaveu.

És, per això, que demana la restauració de tots els serveis que proporcionaven els CAP’s als veïns i a les veïnes, considerant indispensable i urgent retornar a oferir la totalitat dels serveis mèdics que s’hi prestaven i de forma presencial, com a pilars de l’atenció de proximitat que es mereix la ciutadania. “Si aprimem l’atenció primària, perdem els efectes de la prevenció i la possibilitat de diagnosticar abans que sigui tard. El retorn a la normalitat assistencial és urgent”, ha reblat.
Cal recordar que l’ICS ha tancat 46 centres d’atenció primària i 462 consultoris arreu de Catalunya des de l’inici de la pandèmia. Un fet que ha estat qualificat per Martín “d’insòlit” i d’un “greu error”.

Paraules clau:

Notícies relacionades