Back to top

El PSC reclama un Pacte de Ciutat per reconstruir Reus

Els socialistes han presentat una moció al ple del pròxim dimarts, dia 5 de maig, en la qual es proposa unir esforços per actualitzar el pressupost municipal i redefinir la política fiscal.
andreu matin psc

El PSC proposa un Pacte de Ciutat a Reus per a la reconstrucció social i econòmica de la ciutat. El govern, fins ara, ha organitzat taules sectorials amb els agents implicats i aquest mateix dimecres ha buscat el consens amb l'oposició per sumar esforços. Els socialistes, però, asseguren que cal més i alerten que les decisions que caldrà prendre són més agosarades i que requereixen d'un consens polític més ferm. 

"Que el Govern municipal impulsi un Pacte de Ciutat per fer front a la crisi del Coronavirus format pels grups polítics amb representació al Ple, entitats econòmiques, socials i veïnals, amb l'objectiu d'adaptar les prioritats i les estratègies que donin resposta al conjunt de la ciutadania en un futur immediat en tots els àmbits". Aquesta és, a grans trets, la proposta del PSC, que també demana que es "creï una comissió de treball integrada per tots els grups amb l'objectiu de revisar i actualitzar el pressupost municipal d'enguany i posar les bases dels comptes municipals del 2021, redefinint la política fiscal de manera distributiva per atendre les dificultats de la ciutadania". 

Andreu Martín, el portaveu dels socialistes, assegura que "caldrà posar les persones i les seves necessitats al centre de l'acció política" i que "el govern no podrà continuar treballant com tenia previst fa uns mesos". Consideren des del PSC que cal redefinir el marc d'actuació i destinar els recursos econòmics a polítiques socials. Martín assegura que "no n'ha prou amb un parell de reunion" i assegura que cal redactar un full de ruta per als propers anys. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades