Back to top

El PSC de Reus demana un programa d’atenció a les seqüeles emocionals derivades de la COVID-19

El grup municipal presenta una moció al Ple de suport psicològic a la ciutadania, especialment, infants i joves, gent gran, col·lectius amb sobrecàrrega de feina i famílies vulnerables. Una segona proposta insta la Generalitat a retornar la normalitat a l’atenció primària, com a base contra la propagació de la pandèmia.

Que l’Ajuntament de Reus posi en marxa un programa de salut mental per fer front als possibles efectes emocionals derivats de la COVID-19 entre la ciutadania  especialment, infants i joves, gent gran, col·lectius amb sobrecàrrega de feina i famílies vulnerables. Aquesta és la moció que el grup municipal del PSC defensarà al Ple d’aquest divendres.

Es proposa que les àrees de Salut i Benestar Social treballin en col·laboració amb tots els col·lectius de la ciutat especialitzats en l’acompanyament i el suport psicològic (metges, psicòlegs, serveis socials, entitats, associacions..) en l’elaboració d’aquest programa i que siguin els professionals socials i sanitaris de l’Ajuntament els encarregats de la seva l’execució, realitzant tasques d’atenció, control, suport i assessorament. 

El portaveu del grup municipal, Andreu Martín, posa de manifest que “paral·lelament a la crisi sanitària, social i econòmica, la COVID-19 està provocant una crisi emocional sense precedents i els experts apunten que els seus efectes s’allargaran en el temps” i per això considera que els ajuntaments, en tant que són l’administració més propera a la ciutadania, “han d’activar mecanismes extraordinaris per abordar el patiment psicològic derivat de totes aquestes situacions d’estress, amb accions encaminades a enfortir el benestar emocional, més enllà dels programes habituals que ja realitzen en aquest àmbit”. 

Martín assegura que “els reusencs i reusenques no estem al marge d’aquestes situacions i, és per això, que l’Ajuntament ha de posar en marxa totes les iniciatives al seu abast que permetin detectar patiment emocional entre la ciutadania i tractar-lo abans que les seqüeles no es cronifiquin”.


kia

Paraules clau: