Back to top

El PSC vol que la ciutadania fiscalitzi el sou dels càrrecs públics i directius de l'Ajuntament

Al ple de divendres han presentat un prec per tal que es posi en marxa un sistema públic que permeti analitzar si són les retribucions merescudes per la feina que realitzen.

El PSC vol que govern i càrrecs directius retin comptes de la feina que fan per justificar el que cobren. El grup municipal demana posar en marxa un sistema públic que permeti analitzar si són les retribucions merescudes per la feina que realitzen.

Posar en marxa un sistema de retiment de comptes dels regidors de govern, càrrecs directius i assessors del govern, per tal que periòdicament quedi justificat davant la ciutadania que la retribució que reben es correspon a la tasca que realitzen. Aquest és un dels precs que el grup municipal formularà al Ple de demà divendres. 

El PSC considera que les dades que figuren al portal de transparència no són suficients. En el capítol de gestió econòmica, comptable, pressupostària i patrimonial figuren, entre d’altres, les retribucions dels regidors de govern així com dels càrrecs directius i assessors del govern, una partida econòmica molt destacada del pressupost municipal, segons els socialistes. 

El portaveu Andreu Martín explica que “no volem entrar en el debat de si aquestes retribucions són massa elevades, però sí que ens genera dubtes de si són les retribucions merescudes per la feina que realitza cadascú, impossible d’analitzar i valorar perquè aquestes persones no fan cap retiment de comptes públic”.
Martín afegeix que “el retiment de comptes dels regidors de govern, directius i assessors del govern a la ciutadania ha de ser un dels principals eixos de transparència de l’Ajuntament”, independentment del l’estat d’execució del pressupost municipal, que sí que es reflecteix en el portal de transparència. 

Paraules clau:

Notícies relacionades