Back to top

El públic salva la Sala Santa Llúcia

Bones notícies per la Sala Santa Llúcia. La Germandat podrà renegociar, a partir d'aquest mes de març, el deute de 350.000 euros que té amb el banc. L'entitat ha anat recuperant pols econòmic en els últims mesos gràcies a haver augmentat la programació i el nombre de públic. Això dóna aire a la Germandat que ara veu el futur amb més optimisme.
sala santa llúcia

La Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia ja veu la llum al final del túnel. Aquest mes de març abonaran l'última mensualitat del període de carència que el banc BBVA els va demanar per poder renegociar el deute. Quan hagin pagat la quota del març l'entitat es convertirà en solvent i això els permetrà ampliar el termini de pagaments. Així ho afirma el president de l'associació, Josep Maria Vallès: "Ens quedaven uns 13 anys per pagar i ara ens ho allargaran uns quants anys més, potser fins als 30. Això ens dóna més marge i no serà un problema perquè 30 anys en una entitat amb 691 anys d'història no són res".

En aquests moments la Sala Santa Llúcia té un deute de 350.000 euros, dels quals n'abona 1.000 mensualment. Renegociar el deute farà que aquesta quantia mensual no augmenti i que, per tant, l'entitat pugui continuar en funcionament.

La millora econòmica es deu bàsicament als reusencs que, després que la Germandat hagi incrementat la seva programació, acudeixen més sovint al teatre. "Haver posat en marxa el cicle de teatre alternatiu ens ha suposat un important creixement de públic en totes les representacions", explica Vallès mentre afegeix que "gràcies a això hem pogut fer front a les quotes de cada mes".

Cal recordar que el deute es va generar l'any 2002 quan es van ensorrar les seves instal·lacions. Per reconstruir-la van haver de fer una inversió d'1 milió i mig d'euros que l'entitat ha hagut de sufragar sense cap ajuda de les administracions públiques. Ara fa 2 anys van estar a punt de perdre l'espai però finalment van aconseguir aturar la subhasta el mateix dia que s'havia de fer.

Pel que fa al futur, la sala espera continuar creixent en programació i que els reusencs es facin més seva una entitat encara força desconeguda malgrat tenir gairebé 700 anys d'història i ser una de les més antigues del país.

Paraules clau: