Back to top

Publicada la convocatòria dels ajuts COVID pel sector cultural i educatiu

Per poder optar a les subvencions cal que el percentatge d’ingressos d’aquestes empreses s’hagi vist reduït en un 40% respecte el mateix període de l’any anterior.

El Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT) ha publicat aquest dimarts la segona convocatòria de subvencions a empreses i autònoms com a mesures extraordinàries per al foment de l'ocupació i per atenuar els efectes econòmics de la COVID 19 i que en aquest cas s'adrecen als sectors culturals i educatius. Les característiques de la convocatòria es poden consultar en aquest enllaç: Bases subvencions.

L'Ajuntament de Reus, en el marc del Pla de Reactivació Econòmica i Social de la ciutat, obre aquesta nova línia d’ajuts a empreses que es convoquen amb la finalitat de pal·liar els efectes de la crisi de la COVID19 que genera impactes negatius sobre l’economia i l’ocupació a la ciutat, però que s’agreuja encara més en el cas de petites empreses i professionals autònoms.

En aquest sentit, en els àmbits de la cultura i l’educació, moltes empreses han vist limitada la seva activitat empresarial i, a més, se’n preveu una recuperació lenta, amb mesures aplicables de llarg recorregut. Les restriccions han suposat anul·lació de contractes i de programacions senceres, tant per part d’agents privats com del sector públic, o s’han vist afectades les programacions de festes majors i de festivals, i és per aquests motius  que s’ha considerat necessari obrir aquesta nova línia de subvencions

Ajuts segons activitats econòmiques

  • 1.1 En l'àmbit audiovisual com cinema, vídeo, audiovisuals, etc.

Empreses i/o autònoms productors de contingut audiovisual i digital; titulars d'una sala d'exhibició cinematogràfica a Reus; organitzadors de festivals o mostres audiovisuals.

  • 1.2 En l'àmbit de les arts plàstiques, disseny o fotografia, etc.

Empreses  i/o autònoms que siguin propietaris o titulars de la gestió de galeries d'art ubicades a Reus; professionals dedicats a les arts plàstiques, al disseny o la fotografia.

  • 1.3 En l'àmbit de les arts escèniques com música, dansa, circ i teatre, etc.

Empreses i/o autònoms productors d'espectacles d'arts escèniques,  productors i  editors discogràfics i videogràfics, promotors, productors i distribuïdors d'enregistraments musicals, formacions musicals, de circ teatre estables. Empreses i/o autònoms que siguin propietaris o titulars de la gestió de sales de música o d’oci nocturn ubicades a Reus, així com empreses que realitzen el suport logístic d’espectacles del sector.

  • 1.4 En l'àmbit del llibre

Empreses  i/o autònoms que tinguin editorials de llibres i de partitures, que es dediquin a la venda de llibres al client final, en establiments oberts al públic ubicats a Reus.

  • 1.5 En l’àmbit del patrimoni cultural

Empreses  i/o autònoms que realitzen projectes estratègics, museològics i museogràfics per a museus, centres d’interpretació i equipaments patrimonials. Empreses  i/o autònoms que prestin serveis educatius i didàctics  per a museus, centres d’interpretació i equipaments patrimonials, i/o que realitzen visites guiades i tallers per a museus, centres d’interpretació i equipaments patrimonials.

  • 1.6. En l’àmbit de la comunicació culturals

Empreses  i/o autònoms que realitzen serveis de comunicació a xarxes i estan especialitzades en l’àmbit cultural, serveis de màrqueting cultural.

  • 1.7. En l’àmbit educatiu i  de lleure

Empreses  i/o autònoms que ofereixin aprenentatge artístics: dansa, música, pintura, cinema, circ, teatre, arts escèniques o visuals, aprenentatges tecnològics, científics i d’altres similars. Empreses i/o autònoms  que ofereixin aprenentatges d’idiomes o suport en diverses matèries d’aprenentatges, així com serveis i programes educatius.

Per poder optar a les subvencions cal que el percentatge d’ingressos d’aquestes empreses s’hagi vist reduït en el període del segon trimestre del 2020 i en un 40% respecte el mateix període de l’any anterior. En el cas que tinguin una antiguitat inferior a un any, la comparació es farà amb la mitjana de facturació mensual des de l’alta de la seva activitat.

Paraules clau:

Notícies relacionades