Back to top

A punt les activitats de primavera per commemorar l'Any Fabra a Reus

La Comissió de l’Any Pompeu Fabra a Reus prepara per a aquest mes d’abril diverses activitats per homenatjar el gramàtic més important de la llengua catalana, fer conèixer el seu llegat i per incrementar la qualitat del català.
A punt les activitats de primavera per commemorar l’Any Fabra a Reus

D’una banda i per al públic escolar, una comissió formada per l’Escola Pompeu Fabra i altres centres, el Centre de Recursos Pedagògics del Baix Camp i l’ELIC, ha preparat l’activitat Febre de Fabra.

Concretament es tracta de diversos jocs lingüístics amb nivells de dificultat diferent per a cada etapa educativa que tindran lloc a l’Escola Pompeu Fabra, que actuarà d’amfitriona. Es faran els dies 17, 24 i 26 d’abril i ja han confirmat la participació onze centres educatius de la ciutat: Cèlia Artiga, Rosa Sensat, Eduard Toda i Pompeu Fabra el primer dia, amb 80 alumnes; Misericòrdia, la Presentació, Joan Rebull i Isabel Besora el segon, amb 72 alumnes, i Teresa Miquel, Prat de la Riba i General Prim el tercer, amb 60 alumnes. En total, doncs, hi participaran 212 xiquets i xiquetes.

També s'estan elaborant activitats adreçades als centres de secundària, com per exemple una guia de lectura del llibre 'Tant de gust...Senyor Fabra!'.

D’altra banda, el 23 d’abril, a la plaça del Mercadal, les diverses entitats que conformen la Comissió de Sant Jordi han acordat fer una acció commemorativa del 150 aniversari de Pompeu Fabra que consistirà en la confecció participativa de diversos quadres de mots encreuats fets a partir de les definicions de paraules que facilitaran les diferents parades de la plaça.

A més, el 25 d’abril a les 18.30 h, i dins la VIII Tarda literària que tradicionalment organitza pels volts de Sant el Centre Cívic Llevant, es farà una lectura de textos sobre Pompeu Fabra. Hi participaran usuaris i entitats del Centre Cívic o de la seva àrea d’influència, a banda de les regidores de Cultura i Participació. A més, com cada any s’editarà un llibret amb els textos de les lectures. L’acte és obert a tothom.

Finalment, el Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) ha preparat un nou curs, de deu hores de durada, sobre Novetats i canvis de la Gramàtica i l'Ortografia de l'Institut d'Estudis Catalans per fer conèixer d'una manera pràctica les principals modificacions que ha aprovat recentment l'Institut d'Estudis Catalans. Va adreçat a docents, periodistes, personal de l'administració i població en general amb el nivell C1 o C2 que es vulgui actualitzar

Les inscripcions es poden fer i del 6 al 10 d'abril i les classes seran els dimarts i dijous 3, 8, 10, 15 i 17 de maig de 12 a 14 h o, en l’edició de tarda, els dilluns i dimecres 2, 7, 9, 14 i 16 de maig de 19 a 21 h. El preu de la matrícula és de 17,59 €.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades