Back to top

Quan es converteix la Boca de la Mina en un espai emblemàtic de Reus?

Des de l'època medieval ha estat un lloc de confluència de mines d'aigua, però a partir del s.XIX es converteix també en un indret de cohesió social i de celebració d'algunes festivitats. Ho descobrim en un nou reportatge dels "Secrets de Reus"

La Boca de la Mina era, ja des del S. XVI un lloc d'arribada de l'aigua procedent de diverses mines dels voltants de la ciutat. Amb la industrialització, va passar a ser també un lloc apartat de la ciutat que feia de nexe amb el món rural i es va convertir en un indret de trobada i de cohesió social.

Salvador Palomar, investigador i etnòleg del Museu de Reus ens explica que a Boca de la Mina "hi trobem un seguit d'elements que reflecteixen la seva pròpia història" . La Bassa del Bacallà, El Molí o la Font del Lleó són espais emblemàtics de gran valor patrimonial, aquests espais eren llocs de passeig i de trobada social, sobretot en dates molt assenyalades com les revetlles de Sant Joan o Dilluns de Pasqua, on les famílies es menjaven la mona als voltants de la Bassa Nova.

Boca de la Mina

La Venedora d'anissos

La venedora d'anissos

La memòria històrica de la Boca de la Mina també ens deixa la figura de la Venedora d'anissos, normalment una senyora d'edat i pobre que venia dolços al passeig. Una feina per a la qual necessitava el permís de l'Ajuntament. De fet, aquest personatge històric de la Boca de la Mina tindrà la seva pròpia escultura que s'inaugurarà el proper 9 d'octubre.

Descobreix tots els Secrets de Reus

Paraules clau:

Notícies relacionades