Back to top

Quan els segons salven vides

El so de les sirenes s'han apoderat per unes hores del municipi, on s'ha dut a terme un simulacre a gran escala. En total, s'han mobilitzat unes 300 persones per simular les conseqüències d'una rierada i un incendi en una sala de festes.
Quan els segons salven vides

Ferits, inconscients i d'altres en estat més greu es troben a la platja just a tocar de la desembocadura de la riera d'Alforja. Els serveis d'emergències mèdiques, juntament amb agents de Protecció Civil, Policia Local i psicòlegs treballen conjuntament per atendre tots els afectats. Res més lluny de la realitat, les escenes que s'han vist al passeig marítim de Cambrils avui no són d'un succés real. Formen part d'un simulacre a gran escala que s'ha realitzat en el marc de l'exercici pràctic universitari de l'Institut d'Estudis Mèdics (IEM). Segons els seus impulsors, aquest tipus de pràctiques permeten gestionar millor tots els agents involucrats en una tragèdia i alhora els preparen per situacions d'aquest tipus quan el temps és vital per salvar vides, tal com afirma Agustí Ruiz, director de l'IEM.

El fet d'escollir Cambrils no ha estat casual, sinó que té a veure amb els atemptats del passat mes d'agost. La formació des de llavors ha estat contínua en els diferents cossos de seguretat del municipi segons el cap de la policia local Josep Muñoz. A la vegada, aquest tipus d'activitats serveixen no només per refrescar coneixements, sinó també per formar a les noves generacions de policies de cara a possibles situacions tràgiques. 

El simulacre s'ha dividit en dos exercicis, un simulant una rierada i l'altre, un incendi en una sala de festes. En total s'han mobilitzat més de 300 persones entre alumnat de l'institut, agents de la policia local, protecció civil i d'emergències mèdiques. Tot plegat ha despertat una forta expectació entre els veïns, que curiosos, observaven des d'un perímetre de seguretat tots els seus moviments que en un futur poden salvar vides.