Back to top

Quart dia de protestes a Reus que acaba amb tensió

Les protestes, que s'allarguen des de dilluns, també van fer-se sentir durant tot el dia d'ahir a Reus... La tensió va tornar a ser present davant de la comissaria de la Policia Nacional, amb una concentració de prop d'un miler de persones que hi arribava cap a quarts de 10 de la nit. Més de la meitat dels concentrats van abandonar aquest punt, però més de 300 persones s'hi van quedar fins poc després de les onze de la nit.
Quart dia de protestes a Reus que acaba amb tensió

La comissaria de la Policia Nacional ha tornat a ser l'escenari final de les mobilitzacions a Reus, aquest dijous. Després que dimecres es veiessin, per primer cop en molts anys, l'ús de les porres per part dels Mossos, ahir la tensió es va repetir però en menor mesura. Prop d'un miler de persones va arribar fins al capdamunt de la plaça Llibertat i, en aquesta ocasió, va topar amb un cordó de seguretat, a banda i banda, custodiat també per diversos furgons policials.

En un moment, part dels manifestants va intentar trencar el cordó policial, però els agents van respondre i ho van evitar. Entre els grups de manifestants es van veure divergències, ja que més de la meitat dels concentrats inicialment van desconvocar la protesta i van marxar. Tot i això uns 200 joves es van quedar davant del cordó policial cantant i escridassant els agents fins més tard de les 11 de la nit.   

La mobilització que va desembocar a la comissaria era la desencadenant de diverses accions. De fet, a mig matí centenars de joves van recórrer els carrers de la ciutat i van tallar les vies del tren, per quart dia consecutiu. Uns talls que es van allargar durant més de 7 hores. Aquesta acció es va convertir, de nou, en una manifestació per diferents punts, com els Jutjats de Reus. De fet, es van organitzar dues columnes de manifestants que es van unir a la plaça de Prim i que va acabar fent cap fins a la comissaria de la Policia Nacional.