Back to top

Què és la Solemnitat Extraordinària?

Aquesta setmana s'ha posat sobre la taula per part de diverses persones vinculades a la Festa Major de demanar que surti la Mare de Déu de Misericòrdia en professó quan acabi el confinament. Entrevistem a dos dels impulsors per conèixer què és exactament la Solemnitat Extraordinària.
Solemnitat

Aquest dimecres Canal Reus avançava la possibilitat que la ciutat celebrés el confinament a través d'una Solemnitat Extraordinària.

Una festa que des del segle XIX no se celebra, per bé que sí que s'han dut a terme solemnitats de coronació i aparició durant els darrers cent anys. Ara bé, què és la Solemnitat? Com es viu i es veu al carrer? Què és el carruatge dels pagesos o la vint-i-quatrena?

Aquest dissabte, Canal Reus reemet les festes de la coronació de l'any 2004. Una bona oportunitat per veure el que es proposa ara, aquest 2020, i que es podria celebrar, si així ho disposen les autoritats pertinents, un cop acabi el confinament i es puguin celebrar actes massius al carrer. I és que el que tothom comença a tenir gola avall, és que Sant Pere enguany no es podrà viure amb normalitat i que caldrà buscar fórmules imaginatives per gaudir-lo des de casa. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades