Back to top

Qui és qui en el nou govern de Reus regidoria a regidoria

Aquest dilluns s'ha fet públic que l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha delegat les competències municipals de forma definitiva en els 14 regidors que l'acompanyen en el nou govern. El decret es va signar divendres passat i aquest n'és el resultat.
Els 15 regidors que sumen el govern de Reus

El 27 de juny de 2019 l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, va dictar un decret per configurar l'organització política de l'Ajuntament i un segon per nomenar els respectius regidors amb responsabilitats. Després de la sentència del TSJC en la qual anul·lava el nomenament de l'alcalde, i atès també que s'ha canviat la organització municipal, amb nous nomenaments de regidories - les tres que s'havien pensat per la CUP si optava a entrar al govern -, s'han tornat a signar els decrets d'alcaldia. 

Fem un repàs exhaustiu de com ha quedat el repartiment de competències i de qui és qui en el nou govern de l'Ajuntament de Reus

Junts per Reus

Carles Pellicer tornarà a ser alcalde de la ciutat per tercer mandat consecutiu. En aquest cas, l'àmplia majoria que l'acompanya al plenari deixa entreveure quatre anys plàcids on el govern podrà fer i desfer a plaer. Amb tot, Pellicer ha obert les portes al diàleg amb el PSC i la CUP també podria ser un agent implicat des de l'oposició. 

Carles Pellicer
Carles Pellicer 

Montserrat Vilella, de la seva banda, repetirà com a regidora de Benestar Social. Un dels seus grans projectes, però, el Centre Social El Roser, ha estat qüestionat durant la campanya electoral pels socis de govern d'ERC. 

Montserrat Viella
Montserrat Vilella 

Una de les cares noves del govern, Teresa Pallarès (que ja havia estat regidora amb el PSC a finals de la dècada passada) es converteix en la nova regidora delegada de l'Àrea d'Economia, Coneixement i Habitatge. Precisament l'habitatge és una de les regidories que s'havien pensat expressament per la CUP. 

Teresa Pallarès
Teresa Pallarès

Montserrat Caelles, que durant el darrer mandat va ocupar les regidories de Cultura, Comerç i Turisme, manté el paraigües de Projecció de Ciutat. Amb tot, perd Cultura, que passarà a ser gestionada per ERC. 

Montserrat Caelles
Montserrat Caelles

Una altra de les cares noves del consistori és Josep Cuerba, que havia estat regidor a Castellvell. De fet, repetirà part de les competències que tenia otorgades al municipi veí. Cuerba serà regidor d'Esports, substituïnt així a Jordi Cervera, que aquest mandat no ha entrat a formar part del plenari municipal. 

Josep Cuerba
Josep Cuerba

Mariluz Caballero també s'estrena al plenari. Ella serà la regidora d'Hisenda, i per sota seu tindrà a Cuerba i també la regidoria de Desenvolupament Urbà i Via Pública. Caballero substitueix així a Joaquim Enrech, un dels puntals dels dos governs de Carles Pellicer. 

Mariluz Caballero
Mariluz Caballero

Qui es manté al govern, sempre incombustible, és Hipòlit Monseny, que repetirà com a regidor de Via Pública, per bé que també incorpora la competència de Desenvolupament Urbà

Hipòlit Monseny
Hipòlit Monseny

Esquerra Republicana de Catalunya

ERC torna a formar part del govern amb els socis de Junts i ARA. Aquest cop, però, amb major representativitat. Una nova estructura municipal que han volgut deixar palés en la configuració i organització. Sis regidors per a cinc regidories i una vicealcaldia que esperen incidir en la manera de fer a la plaça del Mercadal. 

El que més ha sorprès de tot plegat és el càrrec que ha esgarrapat ERC per la seva candidata, Noemí Llauradó. Llauradó ocuparà, per primer cop a la capital del Baix Camp, una vicealcaldia, que tindrà funcions protocolàries però també de direcció interna. 

Noemí Llauradó
Noemí Llauradó

Daniel Recasens serà el nou regidor de Cultura de la ciutat. Una de les perles més preuades pels republicans, que ja van intentar dirigir aquesta regidoria durant el passat mandat. La nova aritmètica els ha permès jugar la carta de la cultura durant les negociacions. Recasens, a més, també serà regidor d'Ensenyament, una altra de les àrees pensades per la CUP si aquests decidien entrar al govern. 

Daniel Recasens
Daniel Recasens

Qui repeteix al govern amb els republicans és Montserrat Flores, que està al càrrec de la regidora delegada de l'Àrea de Participació, Bon Govern i Serveis Generals. Un increment exponencial de les atribucions per a una regidora que ha pogut impulsar, en els darrers anys, el nou reglament de participació i els pressupostos participatius. 

Montserrat Flores
Montserrat Flores

Una de les sorpreses al plenari és Carles Prats. Sorpresa perquè és un reconegut empresari de la ciutat que ha catapultat una empresa familiar al capdamunt del món del vermut. Sorpresa també perquè representava el sostre de vidre dels republicans, que mai abans havien superat els tres regidors a l'Ajuntament. El 26 de maig en van obtenir 6. Prats serà regidor delegat de l'Àrea d'Empresa i Ocupació

Carles Prats
Carles Prats

Marina Berasategui és una altra de les moltes cares noves del govern. Adscrita a l'àrea d'Empresa i Ocupació serà la nova regidora delegada d'Urbanisme i Mobilitat. Substitueix així a Marc Arza, un dels valors polítics del PDeCAT que ha deixat la primera línia després del mandat 2015-2019. 

Marina Berasategui
Marina Berasategui

El darrer regidor dels republicans és Òscar Subirats que fins ara era l'assessor del partit a nivell municipal. Durant el pròxim mandat s'encarregarà de dirigir les regidories de Salut i Ciutadania

Òscar Subirats
Òscar Subirats

ARA Reus

ARA Reus ha pogut repetir resultats respecte el 2015, quan per primer cop van aconseguir dos regidors a l'Ajuntament. Aleshores ja van entrar al govern sota el mandat de Carles Pellicer. Amb canvi de candidat, el partit municipalista manté les seves principals àrees i en guanya una d'important. 

Daniel Rubio torna a ser el regidor de Medi Ambient, una altra de les regidories guardades per la CUP. A més, però dirigirà, com ja va fer en l'anterior mandat, l'àrea de Recursos Humans. De fet, ell va desencallar el conveni laboral per als treballadors de l'Ajuntament. 

Daniel Rubio
Daniel Rubio

Una altra de les cares noves és Dolors Vázquez. L'advocada que ha defensat les causes judicials empreses per ARA Reus ocupa una cadira al consistori, substituïnt Jordi Cervera, un dels fundadors de la formació. Vázquez serà la nova regidora de Seguretat i Convivència, adscrita a la regidoria delegada de l'Àrea de Recursos Humans i Medi Ambient. 

Dolors Vázquez
Dolors Vázquez

Els 15 regidors del govern municipal tindran a l'altra banda els 12 integrants de l'oposició. Sis del PSC, tres de la CUP i tres més de Ciutadans. Cada una d'aquestes formacions plantegen diferents formes de fer oposició i no es descarten pactes puntuals en grans qüestions de ciutat. 

Plenari Pacte

Notícies relacionades