Quinze anys de la Copa del Rei de Lloret del Reus Deportiu

Un gol de Jordi Garcia quan faltaven 27 segons per acabar la final de la Copa del Rei entre el Barça i el Reus li va donar el títol al conjunt roig-i-negre. Avui, 12 de març, fa quinze anys exactes d'aquest moment.

El Reus es va plantar a Lloret de Mar com a màxim favorit conjuntament amb el Barça per emportar-se el títol. Després de superar el Vilanova als quarts (5-0) i el Vic a les semifinals (3-2), els d'Albert Folguera, arribaven a la final per disputar-se el títol contra el conjunt blaugrana.

En un partit marcat perquè la pista relliscava, el Barça es va avançar en el marcador al minut disset i mig. Un potent xut del Negro Páez des del mig del camp va sorprendre Guillem Trabal, que no va poder-hi fer res. Amb l'1-0 favorable als culers es va arribar a la mitja part.

Lluís Teixidó, que va ser escollit com a millor jugador del partit, va ser l'encarregat d'igualar l'electrònic al minut 29. Amb una canonada des de fora de l'àrea va superar Octavi Tarrés. Quan faltaven tretze minuts pel final, Ramon Benito va tornar a avançar el Barça, després d'una bona assistència del Negro Páez

Gol als darrers segons

De nou Teixidó va tornar a empatar el partit. Al minut 41, i quan els nervis ja estaven a flor de pell, el de les Masies de Voltregà, va engaltar un potent cacau des del mig del camp per situar el 2 a 2. A partir d'aquí, molta tensió fins que es va arribar al minut 49 i mig: Jordi Garcia va començar a patinar amb la bola, en una jugada que va significar el 2-3 final i el títol pel Reus.

Amb aquella victòria a Lloret, el Reus Deportiu va tornar a aixecar una Copa vint-i-tres anys després. I de moment, aquesta és la darrera que ha aixecat el club roig-i-negre. Una Copa que sempre quedarà gravada a la retina dels aficionats del Reus.