Back to top

Rap arromescat amb papada de porc | Cambrils al plat

Us proposem un mar i muntanya, un tipus de plat típic de la cuina catalana que es caracteritza per barrejar tot tipus de carn amb peix o marisc, i que en aquest cas, a més, acompanyarem amb un bon romesco.
raparromescat

EL RESTAURANT: CAL TENDRE

El Damià Capafons i la Lucía Díaz són els cuiners del restaurant Cal Tendre, un establiment acollidor a prop del port de Cambrils.

El plat que ens proposen avui és un mar i muntanya amb un protagonista destacat de la cuina local: el romesco, amb una presentació fóra de l’habitual.  Mireu mireu...

LA RECEPTA: RAP ARROMESCAT AMB PAPADA DE PORC

INGREDIENTS PER A DUES PERSONES:

  • 1 cua de rap
  • 1 papada de porc
  • 100 g ametlles
  • 100 g avellanes
  • 1 nyora
  • 1 llesca de pa
  • 1all
  • ½ kg de tomàquet madur
  • Sucre
  • Pebre negre
  • Pebre vermell
  • Romaní
  • Sal
  • Oli d’oliva

ELABORACIÓ

  • Netegeu el rap, deixant-ne els lloms. Feu racions d’uns 200 grams. 
  • Envaseu els lloms al buit amb sal i un raig d’oli d’oliva i coeu-los a 80º durant 7 minuts.
  • Netegeu la papada de porc i envaseu-la al buit amb un gra d’all, romaní i oli d’oliva i coeu-la a 80º durant 10 hores.
  • Per fer l’arromescat, torreu les avellanes i les ametlles. Fregiu el pa, l’all i la nyora i tritureu-ho tot, afegint-hi una cullerada de pebre vermell i la sal.
  • Per fer la melmelada de tomàquet, peleu els tomàquets, traieu les llavors i poseu-los a coure amb el sucre durant 20-25 minuts a foc mitjà. Quan estigui cuit, tritureu-ho fins que quedi ben fi. 
  • Cobriu el rap amb la picada seca de romesco i fiqueu al forn durant 4 minuts. 
  • Talleu la papada a daus i marqueu-la a la planxa. 

Presentació:

Poseu una mica de melmelada a la base del plat, i poseu el rap a sobre, acompanyant-lo amb la papada.

 

concursmiro

Notícies relacionades